- šņananass
- 8/18/20 05:34 pm
- Vispār jau nosaukums ir melīgs, bet tāds ir un būs, jo ir gana skanīgs.
Sastāvdaļas:
3-4 ananasi
1 500ml pudele Cointreau apelsīnu liķiera*
Instrukcijas:
1) Visus ananasus apcērpj:
1.1) Nošķeļ apakšu, lai ir stabils pamats
1.2.) Atbrīvojas no mizas. Daudziem patīk atstāt augšu, lai ir kur pieturēties, bet šo var darīt dažādi. Līdz ar mizošanu nogriež ananasa matus
1.3.) Ananasu sagriež četrās daļās (pret y asi)
1.4.) Ananasu šķēlēm nogriež serdi
1.5.) Ananasus sagriež šķēlītēs
2) Ananasu šķēlītes ieliek bļodā
3) Ananasu šķēlītes aplej ar pudeli Cointreau
4) Jo ilgāk ananass mērcēsies Cointreau, jo vairāk mīsies abu sulas
Servēšana:
Dažādi varianti, bet ieteicams pie bļodas novietot kaudzīti kanapē kociņu ar maziem papīra saulsargiem.
Blakusprodukti:
Ananasu frizūras un Cointreau pudeli var izmantot servējamā trauka garnēšanai. Esiet radoši!
Nogrieztās mizas var izmantot, lai brūvētu tepači (raudzētu ananasu dzērienu). (https://www.bonappetit.com/recipe/tepache)
Šņananasu sulu pēcāk var utilizēt gan vienu pašu, gan dažādos kokteiļos. Esiet radoši!
*Vadoties pēc pašu gaumes, Cointreau liķieri var aizstāt ar citu dzērienu. - 2 commentsLeave a comment
- 8/18/20 09:58 pm
-
Vai tad nosaukums nebija "Allo ananāss"?
- Reply
- 8/18/20 10:00 pm
-
Tāds bija sākums, bet tad man vakarā teica, ka "šņananāss vēl ir palicis" un tika dzerta "šņananāsu sula", kas diezgan labi aizgāja.
- Reply