***

« previous entry | next entry »
6.. Apr. 2024 | 09:07 pm

Kurinājām naftu vairāk nekā jelkad. Atkritumi poligonos katru gadu tik vairāk. Eiropa to ievēroja un teica:"Mēs tagad zaļi!" Šo vēsti arī saņēma Sūnu ciema iemītnieki, ar attiecīgo finansējumu. Tad nācās tikai atrast kādu, kas šo zaļo fufeli varētu nodot citiem. Ķipa saražot kādu krekliņu vai auduma maisiņu ar saukli ko izdalīt konferencēs ierēdņiem. Vai veicināt onlaine Zoom diskusijas, kas palielinātu sūnu ciema tautas iesaisti. Atskaitēs arī tas tika sarakstīts, ka viss ir izdarīts, bet Eiropa paskatījās un teica, ka vēl izskatās diezgan brūni un vajadzēja zaļi. Nokaunējušies Sūna ciema iemītnieki nolēma paprasīt vēl finansējumu. Tagad tik būs! Plāni ir! Influenceri ir piesaistīti! Finansējums izdalīts? Vajag tik dot zaļo gaismu. Pēc iztērētiem 26 tūkstošiem eiro mārketingā, tikai apziņoti "150 tūkstoši" Sūnu ciema iemītnieki un ar sociālās iesaistes paņēmienu savākti divi lietoti laptopi atkārtotai lietošanai maznodrošinātajiem šunu ciema imigrantiem. Samaksājot līgumā paredzēto finansējumu tehniksajam meistaram, tika secināts, ka viens no noziedotajiem datoriem ir nolietots, taču otrs neefektīvs pēc mūsdienu energoefektivitātes normām un ar nepietiekamu veiktspēju. Nekas, tam uzlīmēja zaļu līdzfinensētu uzlīmi, viss sagāja. Eiropa un Sūnu ciems tapa zaļi!

caļvedis | aplēst | Add to Memories


Comments {3}

ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: 6.. Apr. 2024 - 11:48 pm
caļvedis

Ļoti precīzs izklāsts kā aktīvisms, specifiski zaļais aktīvisms darbojas. Ne tikai LV bet arī citur. Plakāti, uzlīmes, tusiņi. Paši jūtas svarīgi.

Atbildēt | Diskusija


(bez virsraksta)

from: svešinieks
date: 12.. Apr. 2024 - 02:58 am
caļvedis

Vislabākie ir tie fujaki kas cenšas savākt miljonu plastmasas korķīšu ukraiņu droniem. Precīzāk, vienam dronam.

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: svešinieks
date: 12.. Apr. 2024 - 02:55 am
caļvedis

Viens no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem reiz pasūtīja apmēram kubikmetru šādu auduma maisiņu, ko izdalīt konferencēs. Kubikmetrs maisiņu tika izgatavoti un apdrukāti, bet pasūtītāju kaut kas tajos neapmierināja, krāsas tonis nebija pareizais vai tamlīdzīgi. Kubikmetrs lielisku jaunu zaļu organic kokvilnas maisiņu, apdrukāti ar saukļiem par ilgtspēju un atjaunojamību, devās pārvērsties zaļajā enerģijā Getliņu kalnā.

Atbildēt