Nov. 2nd, 2016 @ 10:35 am (no subject)
fuck yeah, 5%...
Labdien!

Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka, sākot ar 2017.gadu, mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam ir pienākums veikt valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (turpmāk – obligātās iemaksas) par katru mikrouzņēmuma darbinieku no obligāto iemaksu objekta, kas nav mazāks par Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru (2017.gadā no objekta, kas nav mazāks par trim ceturtdaļām no minimālās mēneša darba algas apmēra). Obligātās iemaksas mikrouzņēmuma darbiniekam aprēķina, piemērojot obligāto iemaksu likmi, kāda ir noteikta darba ņēmējam un darba devējam (vispārējā gadījumā 34,09 %).
Detalizēta informācija par minimālo obligāto iemaksu veikšanu mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam ir pieejama Valsts ieņēmumu dienesta tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv sadaļā “Nodokļi” – “Mikrouzņēmumu nodoklis” – “Informatīvie un metodiskie materiāli” – “Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas darba devējam – mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam”.

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka 2017.gadā mikrouzņēmumu nodokļa likme mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz 100 000 eiro ir 5 %.

Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs ir tiesīgs mainīt izraudzīto mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu un kļūt attiecīgi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju vai uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāju, paziņojot par to Valsts ieņēmumu dienestam līdz kalendāra gada 15.decembrim.
Informācija par nodokļa maksāšanas režīmiem ir pieejama Valsts ieņēmumu dienesta tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv sadaļā “Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem” vai “Saimnieciskās darbības veicēji”.

Valsts ieņēmumu dienests
[info]bauda replied to
on November 2nd, 2016 at 10:50 am
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.