Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nu tad par to pašu! Jan. 1st, 2019|03:03 am

kjiimikjis
Tātad, vēl viens zvaigznes apriņķojiens, ar kuru vispārpieņemts apsveikt citam citu. Nu tad priekā!

Vecmīlgrāvī, kā jau rajonam pieklājas, šis fakts tika atzīmēts, pirmkārt, skaļi un vērienīgi, un otrkārt, divreiz, pirmoreiz pēc kaimiņvalsts laika. Nacionālāk noskaņotos varu iepriecināt - Maskavas jaungads tika spridzināts labi ja kādu pusstundu, mūsējais - aš līdz vieniem, ar atsevišķu entuziastu retu vēlāku pievienošanos; pēdējais no viņiem pamodās ap pustrijiem. Īpaša atzinība izsakāma vīrietim, kurš uz visu apkārtējo māju iedzīvotāju salūta fona nesakautrējās, un kā uz kaimiņvalsts attiecīgo brīdi bija uzsācis, tā arī līdz kādiem pusvieniem uzstājīgi turpināja vispirms no balkona, un pēc tam no kāpņutelpas ieejas pakāpiena mētāt salīdzinoši nožēlojamas plaukšķenes.

Ja visi tosti/iegansti iedzert vēl jau izmētāti, un pienākusi gatavība ķerties pie jebkura salmiņa, varu piedāvāt vienu tādu.

Lūk, ir tāds kantoris ASV, saucas "Discovery Institute", kurš jau gadu desmitiem bīda tādu ideoloģiju, kā kreacionisms. Īsumā, doma tāda, ka, lūk, ir kaut kāds augstāks spēks, kurš vienā jaukā dienā izdomāja uztaisīt zvēriņus, baciļus, veģetāciju, utt, utjpr, līdz pat cilvēkam, un te nu mēs visi tagad esam. Un tad nu uz šitā vajadzētu balstīt bioloģiju, kas nozīmē, attiecīgi, atmest evolūcijas teoriju, pašreizējo izpratni par dzīvības izcelšanos, arī paleontoloģiju, kas ar saviem Sātana sliktā, bet tomēr diezgan augstā spēka ieliktajiem artefaktiem sajauc visu aizvēsturi, vai kosmoloģiju, kas galīgi putro, kurš debesu ķermenis ap kuru riņķo, kā arī jebko citu, kas neatbilst iepriekš aprakstītajam stāstiņam. Protams, viņu preferētā versija par "augstāko spēku" un procesu, kā viss šis pasākums notikās, aizdomīgi līdzinās Bībeles teiksmām, ar vienīgo atšķirību, ka personāži netiek saukti vārdos (kaut āža kāja, tfu, zeltītais nimbs reizēm pasprūk), un runa nav par septiņām dienām (kas gan arī netiek noliegts), un tādā garā, bet nu, piekritīsiet, "intelligent design" izklausās bišku smalkāk par "mēģinājums ievazāt ticīgo pasakas zinātnes meinstrīmā". Kas gan ir, burtiski, tieši tas, ko attiecīgais kantoris bija plānojis paveikt.

Šamie reiz sarakstīja savu manifestu, kurš guvis iesauku "The Wedge Document". Tur šie kala plānus, kā viņu idejas pamazām, palēnām taps ieviestas, aizvietos pašreizējās, un soli pa solim novedīs līdz neizbēgamai viņu uzvarai, proti, zinātnes sfēras nodošanai pasaciņu mīļotāju gādībā. Tāds sīkums, kā absolūts pierādījumu, vai argumentu, kas ir kaut par eirocentu labāki par "a tu vari ienest laboratorijā pērtiķi un pārtaisīt viņu par cilvēku? Nevari? Hahā, es uzvarēju!" trūkums, netika apskatīts, protams. Bija pat uzstādīti mērķi, daudzgades plānu formātā:

Five Year Goals

-To see intelligent design theory as an accepted alternative in the sciences and scientific research being done from the perspective of design theory.
-To see the beginning of the influence of design theory in spheres other than natural science.
-To see major new debates in education, life issues, legal and personal responsibility pushed to the front of the national agenda.

Twenty Year Goals

-To see intelligent design theory as the dominant perspective in science.
-To see design theory application in specific fields, including molecular biology, biochemistry, paleontology, physics and cosmology in the natural sciences, psychology, ethics, politics, theology and philosophy in the humanities; to see its influence in the fine arts.
-To see design theory permeate our religious, cultural, moral and political life.


Apņēmības un pašpārliecības cilvēkiem netrūka, tas jāatzīst. Bet kā tad ar iemeslu iedzert?

Gluži vienkārši - tālākie viņu postulētie plāni bija šie te pēdējie, kurus bija iecerēts sasniegt divdesmit gadu laikā. Un dokuments ir sastādīts 1998. gadā.

Lai gan arī šobrīd ir vērojama tendence pasniegt dažnedažādus mēslus kā zinātniskus atzinumus, reizēm ar vēlmi attiecīgo zinātnes jomu secinājumus aizvietot ar "vēlamajiem" (atgādināšu, ka dažkārt laiks, kurā dzīvojam, tiek zākāts par informācijas laikmetu - vēlams neaizmirst atšķirību starp terminiem "informācija" un "fakti"), vismaz šobrīd viena šāda vēlme ir eleganti izgāzusies, tā kā, kaut vai par vienu spainīti sūdu mazāk. Nu tad par to!
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.