Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apr. 14th, 2018|07:47 pm

kjiimikjis
Kaut kādi spāņi uztaisījuši projektiņu ar visnotaļ trāpīgo nosaukumu "sugarfree". Tajā ir iespēja kartē atzīmēt aptiekas, kurās netiek piedāvāti homeopātiskie produkti. Valodas barjeru un zemās popularitātes dēļ pagaidām tur ir atķeksētas tikai dažas aptiekas Spānijā, bet nu varbūt ar laiku aizies plašāk tā lieta, kas zina.

Man patīk šī pasākuma neuzbāzīgā pieeja - cilvēkiem, kuriem tas ir svarīgi, tiek izveidota liste ar iestādēm, kuras atbilst viņu prasībām.
Ne visai sen uzzināju par pilnīgu pretstatu pieejas ziņā tepat, mūsu zemē. Vesels bars ļautiņu, kuriem aplam svarīgs jautājums par to, cik brīvos apstākļos atrodas dējējvistas, bija izdomājuši soctīmekļos dažādām ēdināšanas iestādēm, kuras devušas iespēju sevi novērtēt onlainā, likt vienu zvaigzni, tā čakarējot viņu reitingu, un komentēt kaut ko iz sērijas "jums olas nāk no iesprostotām vistām! Kamēr nebūs tā, kā mēs gribam, liksim jums vienu zvaigzni!". Protams, arī tā var panākt savu mērķi, bet nesalīdzināmi vieglāk panākt to, ka šos cilvēkus sāk uzskatīt par histēriskiem kretīniem, kas sabiedrības skatījumā kaut kādā mērā diskreditē to gaišo un cēlo ideju, par kuru šie cīnās.

Jo ir milzu atšķirība starp "taisām sarakstu ar vietām, kur ir tā, kā mūsējiem patīk", un "traucējam darboties vietām, kur ir tā, kā mūsējiem nepatīk". Pirmā pieeja ir atbalstāma, otrajai grūti iedomāties piemērotus apstākļus, kas to leģitimizē.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.