Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kā laiki mainās... Dec. 10th, 2017|06:30 pm

kjiimikjis
2017. gada februāris.

Krievijas Zinātņu akadēmija atzīst, ka homeopātija uzskatāma par pseidozinātni, un tā nedarbojas.

2017. gada decembris.

Krievijas Zinātņu akadēmijas biedri aicina Veselības ministriju atzīt jaunu ārstniecības līdzekļu klasi - "relīz-aktīvos" preparātus.
Šie preparāti balstās uz efektu, kura būtība ir tāda: pakāpeniski samazinot kāda preparāta koncentrāciju, tā iedarbība kādā brīdī piepeši pieaug. Kā viens Krievijas ZA korespondetājloceklis apgalvo, viela pārejot "jaunā formā", kuras iedarbībai vairs nav svarīgi, vai šķīdumā vispār ir palikusi kaut viena oriģinālā preparāta molekula.

Varētu padomāt - tā pati homeopātija vien ir, ko tad nu šie tā par 180 grādiem mainījuši kursu? Izrādās, ir tomēr viena īpatnība, kas šo metodi atšķir no homeopātijas, un padara par labu, efektīvu, atbalstāmu, un nepavisam ne no dirsas izvilktu Hānemaņa murgojumu remiksu:

"Участники конференции подробно обсудили открытие релиз-активных препаратов, механизм их действия, а также результаты клинического применения в таких областях медицины, как гастроэнтерология, неврология, урология, эндокринология, пульмонология и лечение инфекций. Практически все выступающие отметили важность того, что данное открытие — отечественная разработка."

Domājams, ka arī Latvija varētu mācīties no piemēra, un medicīnas jomā likt nacionālo lepnumu augstākā plauktiņā par zinātnisko pierādījumu esamību. Oh, wait...
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.