Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Spams Oct. 27th, 2017|10:44 am

kjiimikjis
Saņēmu spamu no kaut kāda online iepazīšanās/booty call servisa, cik var saprast.

Ar ko esmu nopelnījis šamo interesi, nepateikšu. Iepazīšanās onlainā nav manu nodarbju top 10, top 20, vai top vispār. Viena tāda iepazīšanās, ja tā padomā, manā kontā ir, bet 1) pirms 7 gadiem, 2) ne specifiski šai nodarbei veltītā portālā, 3) nebiju iniciators, un 4) nevarēju iedomāties, cik lieliski tas izvērtīsies eventuāli (pretstatā tam, ko vedina domāt tie daudzie abadcaseofthedates.com stāsti, kas sākušies ar iepazīšanos tīmekļvidē). Attiecīgi, targeted advertising is waaaaaay off target. Bet nu, tas jau tā.

Konkrētā vēstījuma saturs ir automātiski tulkots, un tāpēc arī automātiski kuriozs. Dāma, kura it kā ir atsūtījusi, jāteic, priekš šāda tipa spama ārkārtīgi piedienīgu bildi (bildē viņai ir krekliņš, kurš ir tik īss, ka redzams vēders - un viņa tā apakšdaļu velk UZ LEJU, lai kaut cik piesegtos, laikam jau), esot "mātīte, 23". Tāpat arī tādi latviešu valodas smalkumi kā locījumi, tulkošanas algoritmiem, acīmredzot, nav bijuši sagremojami.

Bet, kā jau kādu laiku spamā pieņemts, tiek piemeklēti latviešu vārdi. Saprotama lieta - ja mani aicina paskatīties šo vienkāršo triku, kuru atklāja Džons, kā rezultātā ārsti viņu ienīst, tad nav interesanti. Nu mazums, ko kāds Džons spēj izdarīt, šamo tak ir vesela čupa, un ārzemju mediķus un viņu antipātiju cēloņus es nedz spēju, nedz vēlos saprast. Bet Jānis - lūk, Jānis ir kārtīgs latvju vecis. Ņēmis un izpildījis vienkāršu triku - kas to lai zina, varbūt pat kādu no tiem, par kuriem vēl vakar lasīju Tvnetā, un kurš ar garantiju tiks iekļauts fantastiskajā Facebook lapā "vīrietim neveicas". Un turklāt šajā procesā sakasījies ar tiem mūsmāju veselības aprūpes sistēmas darboņiem, kas gan jau to vien bija pelnījuši (izspiedēji, indētāji, šarlatāni, [ievieto savu lielāko sāpi, kuru tev kādreiz dakteris nodarījis])! Jāuzklikšķina tak! Galīgi vīlies nebūšu, pat ja vienkāršais triks izrādīsies poliklīnikas reģistratūras pievemšana.

Nu jā, un tā mātīte 23, no kuras es saņēma jaunas ziņas, un kura es patīk, ir - Zinaīda.

Briesmīgi. Vienkārši briesmīgi. Zinaīda tā neizskatās! Zinaīda jau piedzimst veca, ar brillēm, nicinošu skatienu, un bibliotēkā. Vai arī pie kāpņu telpas, uz soliņa, stāstot Mudītei briesmu stāstus par Oļegu, kurš apvilcis rudens jaku, un tālab laikam ir narkomāns. Dažkārt vāaaaaaarbūt viņa cep pīrāgus mazbērniem, bet nu tas ir izņēmums. Un tad vēl reiz bija tā Zinaīda, kura man dikti palīdzēja, ļaujot uz viņas "vai tu dzirdi, vai tu mani/skan jau Ziemassvētku zvani" izbraukt cauri visām Ziemassvētku laikam tuvākajām pamatskolas laika literatūras stundām. Un arī viņa bildēs izskatās gana skarba.

Tā kā, jūsmojiet, neoludīti, AI sacelšanās vēl nav reāla iespēja. Galu galā, lai izkalkulētu, ka "hmmm, vajag kādu seksīgu sievietes vārdu, o, Zinaīda derēs", vienīgais attaisnojums varētu būt tas, ka datu bāzē vienīgie konkurenti bija Ķērsta, Klementīne, Kaija (nav jau it kā ne vainas vārdam, bet nu tie putni ir vienkārši spārnoti sūda gabali, tāpēc tā), Pautgrieze un Kucēnspārde. Ja nē, tad šī algoritma pašā saknē ir ierakstīta brutāla nekompetence.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.