Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mar. 14th, 2014|08:51 am

kjiimikjis
Un no otras puses, tas, ka mums gribas šīs jomas pozicionēt kā radikāli atšķirīgas, neatceļ to, ka robeža starp tām ir labākajā gadījumā uzzīmēta ar pirkstu pludmales smiltīs, un laika gaitā kļūst arvien neskaidrāka. Kaut vai palūkojoties uz pēdējos desmit gados piešķirtajām Nobela prēmijām ķīmijā, sešas no tām ir par pētījumiem bioķīmijas sfērā. "Tīrās ķīmijas" sfērā - tikai divas. Laika gaitā pilnveidojoties analītiskajām metodēm un uzkrājoties zināšanām arvien lielāku un lielāku daļu bioloģisko procesu kļūs iespējams aprakstīt līdz molekulāram līmenim.
Bez tam, pat ja ļoti strikti nodalām ķīmiju un bioloģiju kā "dažādu līmeņu sistēmas", tomēr tas neietekmē to, ka bioloģiskie procesi norit saskaņā ar ķīmijas likumībām, kas, savukārt, ir izlasītas iz fizikas likumiem. Šī zinātnes nozaru saistība nav nekas jauns un nezināms, un, atklāti sakot, neesmu drošs, cik nozīmīga tā ir pašreizējā diskusijā.

Atzīšos, īsti nesapratu komentāru par koncentrēšanos uz placebo efektu. Grūti iedomāties, kā es būtu varējis "koncentrēties" uz ko tādu, ko ne es pats esmu šeit izvēlējies celt galdā, nedz arī esmu veltījis vairāk par vienu teikumu.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.