Aug. 17th, 2015 @ 12:11 pm .
Tags:

kad netīšām youtube ieskanas Ziedonis.

Imants Ziedonis: Nevajag piedalīties, bet pie - vienoties. 
Mēs aizbrauksim 11.48. Un nekad te vairs neatgriezīsimies. Šī vieta atņēma man laiku, atņēma man n+1 gadu. Un metodiski - pilienu pa pilienam, sekundi pa sekundei atņēma man gribu. Šī vieta ir noburta. Te visi tikai piedalās. Te visi nolemti tikai piedalīties. 
"Tev tikai jāpiedalās", man teica. Un es piedalījos. Es piedalījos, dalījos un atkal piedalījos. Un, kad es atkal biju dalījies un piedalījies, es vienu dienu jutu, ka esmu pārdalījies. Pēc tam - ka esmu sadalījies. Kaut kas no manis bija atdalījies, nodalījies, aizdalījies. 
Un tad es lūdzos atpakaļ sevi pa daļiņai. Es teicu: "Es esmu piedalījies. Te kaut kur jābūt manai daļai." Bet neviens nezināja pateikt, kur ir mana daļa. 
Un neviens nezināja pateikt, kur ir viņa daļa. Visas daļiņas bija pazudušas, sadrupušas un aizplūdušas. Dalīšanās bija notikusi, bet nebija radusies ne jauna amēba, ne jauns cilvēks, ne jauns akmens, ne jauna mīlestība! Un tad es sapratu, ka tālāk piedalīties vairs nedrīkst. Nevajag piedalīties, bet pie- vienoties. Bet, pirms pievienoties, vajag piesevoties, nopatoties, - un tikai tad. Un tikai tad sakopoties ,nokopoties, caurkopoties. Savienoties, novienoties, caurvienoties. 
Bet šī pilsēta ir noburta. Šī pilsēta prasa tikai piedalīties, tikai piedrumstaloties, tikai piesmidzināties. Papilināties. Paputekļoties. Padrumstaloties, pamigloties, pasmidzināties. Mēs aizbrauksim 11.48. 
Varbūt ir kāda pilsēta, kur prasa vairāk. 
 ~ Imants Ziedonis 



Par šo pukstu
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.