kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

saule vs d vitamīns 19. Okt 2019|15:31

kihelkonna
grāmatā par d vitamīnu (apskats šeit http://klab.lv/users/kihelkonna/950799.html )
bija teikts, ka, ja cilvēks dažas minūtes uzturas saulē, tad viņam d vitamīns saražojas tādos vai lielākos daudzumos, kas pielīdzināmi 10 000 IU, tādēļ 10 000 IU skaitās drošs. tādēļ arī īherbā ir nopērkamas 10 000 kapsulas. nedrošu dozu neļautu pārdot.

ej nu, dažas minūtes? dzirdēts, ka citiem nepietiek ar dienām ilgu tusēšanu pa āru! bet ņēmu vērā, ka grāmatas autore dzīvo Brazīlijā, metodes korifejs dr Coimbra arī dzīvo Brazīlijā, un otrs galvenais metodes korifejs aizmirsuvārdu dzīvo Portugālē. šie noteikti zina, kas ir saule zenītā (es tādu īsti nezinu), bet varbūt viņi nav redzējuši tādu puspolāro nakti kā pašlaik ir pie mums.


šorīt grāmatā
https://b-ok.cc/s/?q=how+not+to+die+tiago
How Not To Die With True High-Dose Vitamin D Therapy: Coimbra’s Protocol and the Secrets of Safe High-Dose Vitamin D3 and Vitamin K2 Supplementation
Tiago Henriques, Miriam Henriques
(tajā linkā var atvilkt)

(tā ir cita hownottodie grāmata, otrā pēc tās par kurkumu riekstiem uc)

izlasīju, kas ar to ir domāts.

kad mēs esam īsti niknā saulē, tad pēc kāda laika mums āda kļūst sārta. tad parasti attopam, ka laiks meklēt ēnu. tā tad arī ir pietiekamā uv ir doza - līdz cilvēka āda sāk sārtoties. šis laiks parasti ir puse no tā laika, kas vajadzīgs, lai dabūtu saules apdegumu. piemēram, ja cilvēks kļūst sārts 10 minūtēs, tad viņš apdegs 20 minūtēs, un 10 minūtes ir tā doza.

ja cilvēks regulāti tā iesārtinās, tad āda apgādājas ar pigmentiem, lai sargātos. tad varbūt ir vajadzīga stunda, lai sārtotos, un divas stundas, lai apdegtu. arī tumšādainiem cilvēkiem ādā ir tie pigmenti. jo brūnāka āda cilvēkam, jo ilgāk viņam vajag sauli. tumšādainam cilvēkam turklāt nevar īsti redzēt, ka viņš kļūst sārts. bet tas nav mans gadījums, tāpēc neiedziļinājos.

nu un domāts, ka cilvēks sauļo visu rumpi, nevis seju un roku galus, kā pie mums parasti dara, un ka viņš nelieto saules krēmus un nemēģina sauļoties caur stiklu. un izmanto dienas vidu, kad saule ir visniknākā. un katru dienu.

tad var dabūt sauli, kas līdzinās 10 000 IU.

autors zina arī tādu vārdu kā ziema, un saka, ka tad labums ir nekāds vai gandrīz nekāds.

============

viena cibiņa teica, ka mēģina uzņemt vajadzīgos uv starus, ejot pēc bērna uz izglītības iestādi. tā ka ja jūs redzat peldkostīmā tērptu viscaur sārtu dāmu, kas cenšas iekļūt izglītības iestādē, tad ziniet - tā ir cibiņa. droša pazīšanas zīme.


=================

bet jūs, kas apsverat d vitamīna palielu dozu (virs 10 000) lietošanu. pirmkārt, tur notiek ļoti smalki procesi nierēs, tādēļ šis nav tiem, kam nieres nav pilnīgi veselas. otrkārt, uzturā ir jāsamazina kalcijs. atā, piena produkti! jogurti un sieri, ar kalciju bagātinātie mušļi un tamlīdzīgas lietas. un kalcija uztura bagātinātāji. treškārt, jādzer daudz šķidruma (ieteikts 2.5 litri), citādi jums būs akmeņi aizmirsu kur. nu jā, un der ēst klāt magniju un b vitamīnus, ar mazāku prioritāti arī cinku un k2 vitamīnu.


=================

atcerējos. dažās minūtēs tiešām var apdegt. kad mēs bijām tenerifē, reiz es okeāna krastā atstāju sīkos pie somām un pati aizgāju uz tualeti. pie tualetes bija rinda. kad atnācu atpakaļ, sīči jau bija apdeguši. (bet tā mēreni.)
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: