kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paika 22 5. Dec 2015|12:46

kihelkonna
beidzot es visu sapratu par to diētu, kuru piekopju (prātīgi, protams, būtu vispirms saprast un tad piekopt, bet kam negadās). un tam nav sakara ar kaut kādiem alu cilvēkiem; lai viņi netraucēti blenderē savus keila smūtijus vai kas nu vēl viss par viņiem tagad ir izdomāts.

1. ==
pirmām un galvenām kārtām, tā ir diēta visādu mikroelementu, vitamīnu utt uzkačāšanai. tas jau tā kā skaidrs. tas ir diētas mērķis, un pirmajā līmenī ar to arī pietiek.





2. ==
otrām kārtām, tā ir diēta ar zemu, ļoti zemu glikēmisko indeksu. glikēmiskais indekss (patiesībā neesmu iedziļinājusies) ir tas, cik ļoti pēc ēšanas paceļas cukura līmenis asinīs. tas vispirms paceļas, pēc tam krītas, un tad sagribas ēst. jo zemāk nokrītas, jo vairāk gribas. no ēdieniem ar augstu glikēmisko indeksu augstāk ceļas un zemāk krīt. no zema glikēmiskā indeksa ēdieniem ne tikai lāgā neceļas, bet arī lāgā nekrītas. sk attēlu, kas šķiet pārāk dekoratīvs, lai būtu ticams.






augsts glikēmiskais indekss ir, piemēram, bulciņām un citiem tīkamiem ēdieniem. gan jau ka rosolam arī, jo pēc tā man parasti gribas ēst vēl un vēl. pēc kūciņām rosolu un pēc rosola kūciņas, un klāt vēl speķa pīrādziņus, un padodiet man vēl kaut ko.







parastajiem ēdājiem iesaka kombinēt augstā un zemā glikēmiskā indeksa ēdienus, lai vidēji būtu mazāk (jūs jau šito noteikti zinājāt, es nē). taču manis neapzinīgi piekoptā diēta visa sastāv no ēdieniem ar zemu glikēmisko indeksu. dārzeņi, gaļa, kokosriekstu eļļa. gaļai un olām tas indekss vispār ir nulle, kokosriekstu eļļai tuvu nullei.

rīsi, kartupeļi, pilngraudi arī būtu ar zemu glikēmisko indeksu, bet šajā diētā tie jau skaitās pārāk augsti, tādēļ ierobežojami līdz pāris reizēm nedēļā. nākamajā diētas līmenī (kurā neesmu) šie ir likvidējami, turklāt tiek jau ierobežoti dārzeņi, kuru indekss ir augstāks nekā citiem - ķirbji, bietes, burkāni. šie der vien tad, ja svaigi, jo tad lēnāk uzsūcas.

kopš dažām nedēļām esmu pārtraukusi ēst savas iecienītās mērcētās auzu pārslas brokastīs. arī brokastīs tagad ēdu dārzeņus un tamlīdzīgi. esmu arī beidzot apgādājusies ar kokosriekstu eļļu un ar krājumiem. saldētavā ir liels maiss ar sīkkotletītēm, un ikreiz, gad gribas ātri kaut ko sastumt māgā, var ēst tās kotletītes. nevis stundu kaut ko cept un vārīt, izliekamies neredzam čupu ar sīču biezpiensieriņiem ledusskapī.


! ===
un tā nu gluži nejauši esmu nokļuvusi tajā zemajā glikēmiskajā indeksā. un vēlos ziņot, kā tas izpaužas.

tas izpaužas tā, ka negribas ēst. paēdu es savas brokastis, pagatavoju pusdienas. pusdienlaiks jau klāt, ēdiens priekšā - bet negribas. sajūta tāda, it kā es būtu paēdusi gluži nupat. nu neko, pagaidīšu, kad gribēsies.

tā nu pietiek ar pāris ēdienreizēm dienā. nākamais efekts bija, ka bikses sāka izskatīties neglīti nošļukušas. pārliku jostu uz nākamo caurumu un uzkāpu uz svariem. hm, 3 vai 4 kilogrami kā nebijuši. ceru, ka nevājēšu vairāk, jo pārējie kilogrami man pašai vajadzīgi. neglīti ir tādi iekrituši vaigi ar trīsstūrainu bedri.

līdzīgs efekts ir panākams ar visādām ketozes diētām, kas mūsdienās ir populāras. var ēst kaut vai pliku kokosriekstu eļļu - kalorijas dabūsi un ēst negribēsies, un vājēsi ka prieks. bet tad nedabūsi visus tos vajadzīgos mikroelementus un vitamīnus. būs vai nu jāēd klāt kaut kādi līdzekļi vai arī drīz jābeidz diēta.

manis piekoptā diēta ļauj kaut vai visu atlikušo mūžu sēdēt uz ketozes (es neesmu ketozē, tikai tuvu tai, pagaidām man tāpat ir labi). jo sk diētas pirmo punktu - vēl aizvien tajā mikroelementi un vitamīni tiek uzņemti pārpilnīgi. to nodrošina vismaz pusotrs litrs ar definētas daudzveidības dārzeņiem, kā arī citas lietas.

nu lūk. visi tie pagājušā gadsimta tievētāju ieteikumi beigt ēst tad, kad vēl gribas ēst, un nepierīties tad un tad, pierast pie nemitīgas izsalkuma sajūtas - ir priekš mazohistiem. šekureku ir iespējams nejauši tievēt un nemaz negribēt ēst. dzīvot gandrīz vai ar pārēšanās sajūtu.

jāpameklē, kaut kur bija šai diētai arī ieteikumi, ko ēst tiem, kas par daudz novājē.

bet es nesaku, ka kādam vajadzētu sākt šito visu darīt. tur tomēr ir problēmas ar pierašanu pie cita veida pārtikas, un ik pa laikam ir sevi jānobreinvašo, lai uz diētai nepiederīgiem ēdieniem skatītos ar pilnīgu vienaldzību.

upd
te būs tas pretnovājēšanas ēdiens
https://www.youtube.com/watch?v=0eL112_mBtU
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: