kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

asinsgrupu diēta 2 17. Nov 2015|12:08

kihelkonna
Apskats par asinsgrupām. Neviens īsti nezina, kālab tās vajadzīgas un kāds no tām labums evolūcijā. Kāpēc es varu sev ieliet asinis no āfrikāņa ar līdzīgu asinsgrupu, bet nevaru no daža laba radinieka latvja? Un kā tās grupas radās?

Pīteram D'Adamo http://www.amazon.com/Right-Your-Type-Peter-DAdamo/dp/0061441848 viss ir skaidrs. Vispirms bija 0 asinsgrupa. Miljoniem gadu šīs asinsgrupas īpašnieki bija mednieki-vācēji - pārtika no dzīvniekiem, kukaiņiem un ko nu varēja atrast no augu valsts. Pirms nieka 10 tūkstošiem gadu cilvēki izdomāja lauksaimniecību. Pārtiku pēkšņi varēja izaudzēt lielos daudzumos. Visi kāri ēda graudus un vairojās. Bet miljoniem gadu audzētā gremošanas sistēma ar to netika galā, daudzi slimoja un mira nost, gan no pārtikas, gan no biezas apdzīvotības un netīrības izraisītām infekcijām. Kaut kā radās daži īpatņi ar A asinsgrupu, tie bija pielāgoti tieši pārapdzīvotībai un lauksaimniecības produktu ēšanai, un uz mirstošo mednieku fona tie tā savairojās, ka tagad ir gandrīz tikpat daudz kā 0 grupas nēsātāji. Bet tas vēl nav viss. Mongolijas stepēs dzīvoja lopkopji. Tie neaudzēja graudus, tikai ēda gaļu un piedzēra pienu, un viņiem bija B asingrupa. Pieēdušies viņi devās karagājienos uz Eiropu, un tur tik braši vairojās, ka daudzviet (arī Latvijā) B grupas īpašnieku daudzums ir ap 20 procentiem un vairāk. Autors pat sniedz dažādas kartes ar bultām, kas rāda mongoļu virzīšanos.

Par AB grupu autori stāsta, ka tā vispār radusies tikai pēdējos 1000 gados, diezinkā pārojoties pārējo grupu īpašniekiem, un tā ir smalks pielāgojums mūsdienu dzīvei.

Teorijai par labu runā tas, ka vispārzināmi mūsdienu mednieki-vācēji (Vidusamerikas un Dienvidamerikas pirmiedzīvotāji, inuīti, bušmeņi utt.) pārsvarā ir ar 0 grupu.

Tomēr neticas, ka tāda evolūcija varēja notikt nieka 10 gadu tūkstošos, milzu ātrumā un visā pasaulē vienlaicīgi. Grāmata ir kādus 20 gadus veca. Nu nekas, autori vismaz ir ļoti centušies.

Mūsdienu autori nav tik pārliecināti. Ir vairākas teorijas par asinsgrupu rašanos http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3595629/ un dažas piedāvā pat pilnīgi otrādu notikumu gaitu. varbūt visas grupas bija jau no sākuma, tikai šur tur šis tas bišķi izmira.

Nu un tā arī turpinām nezināt. Jāatstāj taču zinātniekiem kādi atklājumi arī uz nākamajiem gadu simtiem.

Starp citu, AB grupas sastopamības rekordisti ir japāņi, ķīnieši pie Pekinas un tatāri. Kas, protams, nenozīmē, ka visas pasaules AB-nieki ir tatāri. un ja AB grupa nav konstatēta uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmajiem ģenētiski sekvencētajiem neandertāliešiem, tad tas nenozīmē, ka neandertāliešiem šīs grupas nebija; vienkārši šī grupa ir tik reta, ka pētniekiem nav gadījies to dabūt.

Tālāk par asinsgrupu diētu. Tiek ieteikta attiecīga: 0 grupai gaļa un dārzeņi, bez graudiem un piena, kā jau medniekiem pienākas. A (lauksaimnieki) - maztauku veģetāra barība bez piena. B grupai - piens un gaļa un vēl kaut kas. AB - īsti nevar saprast.

http://glamomamas.com/files/2012/06/blood-type-diet-copy.png

No diētas ievērotājiem ir aprakstīti pat pilnīgi "ņem savu gultu un staigā" gadījumi http://www.dadamo.com/B2blogs/blogs/index.php/2006/02/10/beating-ms-with-the-btd-the-story-of-deb?blog=37 , bet ka tik šis stāsts nav mazliet piepušķots, jo atrodas D'Adamo mājas lapā.

Vai ir kādi plašāki pētījumi? Pats D'Adamo pētot nemitīgi, tikai vēl aizvien tas nekur nav izlasāms. Vispār maz ko var atrast un es ilgi nemeklēju, bet šis atstāsts man likās gaumīgs. http://www.bbc.com/future/story/20140715-why-do-we-have-blood-types

Atstāsts. Pētnieki sadabūja pusotru tūkstoti cilvēku, dažus baroja saskaņā ar viņu asinsgrupu, citus baroja saskaņā ar kādu citu asinsgrupu.

Secinājums - asinsgrupu diēta tiešām ir laba un no tās cilvēki var atveseļoties. Piemēram, tie, kas ēda pēc A grupas diētas, kļuva veselāki, neatkarīgi no tā, kāda bija viņu asinsgrupa. Jo tāda pārsvarā veģetāra un maztauku diēta bez piena produktiem ir veselīga pilnīgi ikvienam. Tāpat arī 0 diēta ir veselīga ikvienam, jo liek stipri samazināt vai izslēgt ogļhidrātus, it īpaši kviešus, un piena produktus. Tas palīdz ikvienam, neatkarīgi no asinsgrupas.

Nav zināms, ko tie cilvēki ēda pirms tam. Varbūt pārtika no burgeriem un kolas. Jebkāda pieklājīga diēta tad šiem var uzlabot veselību.

Vienīgi B grupas diēta (piena produkti) nenāca par labu nevienam - ne pašiem B grupas asiņu īpašniekiem, ne arī citiem. Un tiešām, pieaugušiem cilvēkiem piena produktu lietošana laikam nav laba.

Lai dzīvo asinsgrupu diēta!
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: