kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas: mazzaķa spēles. naudas šāvējs. 18. Apr 2015|11:46

kihelkonna

 mazzaķim ir šāds vienkāršs lego duplo komplekts ar trim mājām un lāci. viņš to dabūja tieši pirms diviem gadiem. man likās, nu kur viņam tādu bēbju mantu, jo tas ir līdz trim gadiem un viņam jau ir trīs gadi. laulenis domāja citādāk, iegādāja ar visu smalko kasti. (kādus desmit latus šitāds nieks maksā.)



pēc iegādāšanas katru dienu mazzaķis ar šo spēlējās. un tā jau divus gadus, ja neskaita atsevišķas dienas un vasaras. nu labi, dažas nedēļas komplekts ir dabūjis noputēt.

tā laikam bija pirmā viņam iegādātā nopietnā manta, ja neskaita radu sadāvinātās mašīnas, kuras viņš necik nelietoja. viss cits bija mantots.

viņš katru reizi visu sabūvēja vēl neredzētās kombinācijās, un tad tur sākās īstā dzīve. komplektam es pievienoju divas ļoti uzrunājošas ozolzīles lieluma peles (čiekurkalna tirgus, 20 santīmi), tās kopā ar lāci un vīnapudeles korķa vērsīti staigāja un runājās. es pat īsti nezinu, ko viņi tur katru vakaru darīja, jo baudīju bērna prombūtni.

šoziem tā vairāk sāku vērot, ko tie dzīvnieki tur dara. ilgāku laiku, piemēram, peles "viltojās" - visādi izrēķinājās ar lāci. viņas iespundēja lāci vietā, kur viņš netika ārā. tad peles uzkāpa torņa augšā, un lācis tur netika klāt. tad lācis peļu torni appurkšķināja, un peles to nomazgāja ar mazgājošo putekļusūcēju. reiz māju kārtojot es pacēlu no grīdas kādu auklu un iemetu lego duplo kastē, un nākamajā vakarā no šīs auklas bija izveidots lifts, ar kuru peles vizinājās no stāva uz stāvu. viņas nevis vienkārši tā žvikt un augšā, bet katrā stāvā izkāpa un mazliet pastaigāja.

un tad sākās tā naudas padarīšana. mazzaķim tiešām interesē nauda (kaut arī es nemēdzu par to ar bērniem daudz runāt). jau pirmajā reizē, kad viņš dabūja rīkoties ar naudu, viņš sāka kalt plānus, kā naudu pelnīt un pavairot . ideja ir iepērkoties samaksāt ar vienu monētu (piemēram, 1 eiro), bet atlikumā saņemt vairākas monētas (vairākus centus). no viena radās vairāki, tātad ir notikusi naudas pelnīšana.

pēdējā laikā lego duplo ir kļuvis par naudas pelnīšanas iestādījumu. vispirms tur tika uzbūvētas bankomāts (no diviem magnētiņiem, kas katrs savā pusē mājas sienai). ārpusē sēdēja lācis un pelnīja naudu. nesapratu, kā viņš to darīja, laikam ar sēdēšanu.

es tiku uzstājīgi aicināta piedalīties rotaļā, pelnot naudu ar peles palīdzību. pelei bija iedalīts laukumiņš, kur pele pelnīja naudu ar skraidīšanu. vienkārši vajadzēja skraidīt.

vēl tur bija maiņas punkts, kur varēja iemainīt lāča spēku pret peļu spēku. neslikta maiņa, jo šajā spēlē peles ir varenākas par lāci.

beidzot man ir izdevies atkratīties no šīs spēles, savā vietā ieliekot mazmurkšķi. es nemaz nevaru izstāstīt, kas viss tur notiek. pilnīgs koncerns. visi mājas sīkdzīvnieki (rimi piesūcekņu mantiņas un no kinderolām) ir aizvākti uz turieni, un tie saucas bankomāta dzīvnieki. vēl tur ir sīkās mašīnas, šorīt mazzaķis stāstīja, ka šī viena mašīna pelna vairāk naudas nekā citas, jo viņai ir daudz dūmu. izrādās, šī mašīna ļoti ātri brauc, un viņai no izpūtēja nāk nauda.

nupat sīči ziņo, ka par 10 eiro iegādājušies naudas metēju.

upd
atnāca mazzaķis un teica, ka pirks četrus naudas šāvējus, un viņam ir arī multipleijeris, kurš dod divas naudas, atšķirībā no citiem, kas dod vienu.

upd
mazmurkšķis vairs negrib spēlēties. mazzaķis turpina stāstīt, ka tur augšā ir tādas kakiņas, kas pelna naudu. kad viņas sakarst, tad pārvēršas par naudu. mz bankomāta dzīvnieciņi savukārt brauc uz varavīksnes zemi, kur viss ir dārgāks, toties labāks.

mazmurkšķim nauda neinteresē. šis ar jaunajām matu gumijām sataisa mazzaķim frizūru ar matu pušķīšiem uz visām pusēm. (viņi tur pa starpām spēlē arī modes skates)

.




un viņš patiešām ir visās tajās lietās iekšā kā bērns. es saku "pele", "putns" un tamlīdzīgi, viņš saka - pelīte, putniņš. to viņš saka ārkārtīgi skaistā bērna balsī (mūzikas skolotāja arī piesējās, ka viņam esot ļoti skaista balss.)

protams, viņš spēlējas arī ar parasto, sīkpumpaino lego. arī šeit ir lieki viņam uzbāzties ar instrukcijām, viņam ir savi projekti.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: