kūkas |
26. Okt 2014|18:50 |
mazzaķis bibliotēkā izvēlējās grāmatu "cepam kūkas", un tagad mēs nedēļas nogalēs cepam kūkas. es cerēju, ka sīči visi izdarīs, es tikai palīdzēšu ar cepeškrāsni un ēšanu. diemžēl man i produkti jāiemēra, i jāsakuļ olbaltums cietās putās.
pagājušonedēļ taisījām ruleti. plāksne sanāca tīri laba, ja neskaita to, ka viņa pilnīgi piecepās klāt pie pannas. iekšā bija jāiesmērē nutellas krēms. ciemos atnākušais ōmiņš to slavēja visvairāk - ka mums ir izdevies krēms bez kunkuļiem.
šodien ņēmām vienkāršāku recepti. un tikai tad es uzzināju un sapratu, kas vispār ir saldumi. tu cilvēks domā, ka apēd tur dažus cepumiņus. nu, miltus ar kaut ko. bet patiesībā tu ietriep māgā veselu paciņu (180 g) sviesta, kas samaisīta ar 200 g cukura. lai tas viss turētos kopā, tur bišķi piemaisa miltus. lai nomāktu derdzīgo garšu, vēl klāt pieliek kakao pulveri.
jā, patiešām, tādas ir tipiskās saldumu receptes! sviests ar cukuru milzīgos daudzumos. nemaz nezināju, ka tā sviesta tur ir tiik daudz.
no sataisītās mīklas bija jāizrullē brūnas desas, kas ārkārtīgi līdzinājās kakām, tad jāatdzesē, jāsagriež ripās un jācep. rezultāts atkal izskatījās pēc kakām, tikai tādām apkaltušām. parastās kakas tādas neizskatās, bet ja izlupinātas no aizkaltušām apenēm, tad akurāt. labu apetīti!
neviens neēd. iešu ka upurēšos un vienu gabaliņu apēdīšu.
nākamnedēļ taisīsim tiramisū. |
|