kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā es galvas sāpes ārstēju 29. Apr 2014|09:19

kihelkonna
nu tātad man ik pa laikam sāp galva. no kāda 20 gadu vecuma. tad riju paracetamolu (2 tabletes) un aspirīnu (3 tabletes), un tā divas vai trīs reizes dienā, kamēr pāriet (vecos laikos nedzēru neko, tikai gulēju līdz sāku vemt). kopumā sabojātas 3 dienas no dzīves. pirms kādiem 7 gadiem atradu, ka galvas sāpes var atvairīt ar regulāru ūdens dzeršanu. ja katru dienu izdzer normu, galva nesāp. bet tā kā man netīk to ūdeni dzert, tad ik pa laikam piemirstas, un tad maita galva atkal sāp. tomēr esmu sāpēšanu stabili nodzinusi no reizes nedēļā līdz reizei mēnesī. parasti galva sāk sāpēt, ja esmu 2 dienas nohaltūrējusi ar ūdeni. pēdējā laikā - ja 1 dienu. es baidos no galvas sāpēm.

atbraucu te uz laukiem, un sajutu - jā, galvas sāpes tuvojas. un zāļu tak te nav! jo pēdējā laikā es allaž domāju, ka viss, turpmāk es to ūdeni vienmēr dzeršu, tāpēc lielus zāļu daudzumus mājās nevajag. turklāt katru reizi padomāju - nu pagaidīšu vēl drusciņ ar tām zālēm.

un tad es te laukos piegāju pie atvilknes, lai apskatītos, cik sūri te ir ar zālēm (aptiekas tuvumā nav), bet kā par brīnumu atradu, ka kaste ir pilna ar zālēm. kādas 5 plāksnītes no katras zortes. pilnīgi pietiek 3 sabojātām dienām, un vēl pāri paliek. sāpi vien, teicu galvai. un galvas sāpes pārgāja.

sāpi, galva! sāpi līdz vēmienam, man zāļu pietiek! anuka! es no tevis vairs nebaidos!

tā jau trešo dienu es nedzeru ūdeni un galva nesāp. redzēs, cik ilgi tā būs.

turpmāk es šādi izturēšos pret visām slimībām.

===

es jau zināju, ka galvsāpe ir diezgan psihosomatiska lieta, bet nebiju uzķērusi neko, kas palīdzētu. mans pašreizējais atklājums diezgan labi saskan ar ziņu, ka psihosomatiskās slimības parasti ir tādas, kam nav skaidri zināmas izārstēšanas. tā kādreiz cilvēki masveidā slimoja ar gastrītiem un kuņģa čūlām, bet kopš tur ir skaidri zināmas un iedarbīgas zāles, kuņģa čūla kļuvusi par retumu. jo droša izārstēšanās ("aizej tak pie ārsta un izārstē") zemapziņu nevilina. toties vispārīgā epidēmija pārmetusies uz muguras sāpēm, kurām atkal nav vienas un skaidras ārstēšanas. arī galvas sāpes zemapziņai patīk, jo no tām nemirst, bet arī neizārstējas. tās ir slimības, par kurām nesaka "nu aizej taču pie ārsta un izārstē".

===

disklaimeris. es nesaku, ka tev arī tas derēs. katram savs ceļš.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: