kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa klepus 17. Jan 2013|09:42

kihelkonna
man liekas, es zinu, kā mazmurkšķis šito slimošanu dabūja.

mums te visiem bija bišķi klepus. zināma lieta, visi ātri ar mājas līdzekļiem noārstējāmies. mūsu tipiskais vieglais bronhīts - sākumā sausais klepus, pēc tam slapjais klepus, tējaskokas ar kumelītēm un citiem mājas līdzekļiem, 3 - 5 dienās visi veseli.

tad aizvedu mazmurkšķi pie osteopāta, jo bija laiks to darīt. nu tur kaulus bīda pareizās vietās. mm vēl mazliet tur ieklepojās, jo pie bronhītiem tā ir, tāds kā pussadalīšanās periods jeb garā aste. pa nekaitīgam sulīgam rējienam šur un tur vēl vairākas nedēļas.

ārste priecīgi teica, ka izdarīs kaut ko pret klepu. es vareni nopriecājos, jo biju dzirdējusi, ka ar masāžām var palīdzēt pret bronhītu, bet nekad nebiju to dabūjusi.

nu un pēc tam mm pilnīgi vairs neklepoja. veselu nedēļu. un tad sāka. klepus bija nevis ierasti sulīgs, bet nedzirdēts. mazliet atgādināja skaņu, kad pavasaros brauc rokeri ar kaut kādiem pārmainītiem izpūtējiem un tie izpūtēji tā dobji paukšķ. nezinu, kā to sauc. bet tas klepus nebija diži daudz, tikai tadas sērijās rīta pusē un vēlāk pa maziem bišķiem.

mājas līdzekļi kā pīlei ūdens. no rītiem temperatūra. tai pat laikā bērns nevienu brīdi nav kļuvis šlaugans un apātisks. nemitīgi taisa visādas mākslas. šorīt, kamēr vairums ļaužu vēl gulēja, salika 3 lielas puzles. pilnīgi baiss čaklums no cilvēka, kas turklāt 2 nedēļas gandrīz nav ēdis (apetīte švaka).

ka tik tas osteopāta pasākums nav pie vainas. jo citādi nebija nekādu notikumu, kas kaut ko šitādu varētu izraisīt. osteopāte centīgi nobloķēja kaut kādus klepus centrus - bet bronhīta beigās klepošana ir tieši vajadzīga, ir vajadzīgs atklepot un izklepot visu atlikušo slikto šķidrumu ārā no bronhiem. nu un tas netika izklepots, sakrājās dziļā iekšā un sāka pūdēt plaušas.

šorīt klepus kļuvis mazliet sulīgāks, tad jau iet uz labo pusi. grādu arī nav. apetīte.

es pa tam laikam jau biju pārslēgusies uz plaušu karsoņa mājas līdzekļiem.

šodien mums ārste. viņa gan tāda saturīga. pie parasta bronhīta viņa tik izraksta antibiotikas (visa medicīnas literatūra teic, ka tipiskam bronhītam no tā nav lielākas jēgas kā lauztas kājas gadījumā ieģipsēt roku). tas arī iemesls tam, ka mēs pārsvarā pašārstējamies. bet šoreiz es ar lielu novēlošanos sapratu, ka nupat ir ziepes.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: