kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas - dūmi 14. Jun 2012|07:21

kihelkonna
dzīvojam laukos. pirms pāris dienām no lielās istabas pie manis atnāca mazzaķis, rādīja sodrējainu plaukstu un ziņoja - dūmi. nu laikam atkal rakājies pa kamīnu, padomāju. vēlāk atklājās, ka lielajā istabā un vannasistabā nedarbojas elektrība, mazliet ož pēc svilušas plastmasas un sviluma smaka nāk no radioaparāta, kam nosvilusi kontaktdakša. tā jau agrāk labota un notīta ar izolācijas lenti. aplūkoju mz roku uzmanīgāk - uz plaukstas bija zvaigžņvedīgs melns triepiens un uz plaukstas virspuses tādi kā nātru dzēlumi. varbūt odi, bet varbūt elektrība.

man jau sen likās, ka viņam vajadzētu maigi dabūt ar elektrību. rīgā mums ir visādi elektrības drošības pasākumi, bet te laukos katrā istabā kāda naktslampa, stāvlampa vai štepselējamais radio. no mz neizdabūju nekādas pazīmes, kā viņš negadījuma laikā juties un vai viņam kaut kas sāp. viņš tikai komentēja, ka tagad roka netīra.

es nebrīnītos, ja viņš tiešām nemanītu mērenas sāpes. pirms dažām dienām sīči gāja draudzēties ar kaimiņu kaķi Peku, kas īgni kulstīja asti. mz neatkāpās pēc brīdinājumiem, un beigās Peka ieķēra ar nagiem viņam rokā. tā sanāca, ka viņas nagi ieāķējās mz aiz ādas un ķepa palika karājamies. tā kā vajadzētu sāpēt, bet mz tikai izbrīnīti skatījās uz iekabināto ķepu, kamēr es atnācu un atkabināju. pēc tam vinš turpināja uzplīties Pekai. dienu iepriekš arī mazmurkšķis norāvās no Pekas un dabūja milimetru garu skrāpējumu. viņa ilgi raudāja un izmisīgi stāstīja "ai, kā man sāp, es vairs nekad nepaijāšu to Peku".

man tagad ir jauna teorija, iekš kā atsities mazzaķis. iekš mana vīratēva jeb opapa. pirmkārt tāpēc, ka mazzaķim nupat ir apgriezti mati. pirmoreiz mūžā, jo tikai tagad viņi bija aizauguši līdz uzacīm. viņi bija divkrāsaini - pie saknēm brūni, tālāk balti. man tās balinātās šķipsnas ļoti patika. friziere gan centās griezt īsi, bet tagad mz frizūra ir divkrāsaina un virs ausīm un deniņos (parastajās sirmošanas vietās) mati ir gaišāki. nu un līdzīga īsa un sirma frizūra ir arī opapam.

opaps ir arī ļoti nejutīgs pret sāpēm. kad es žēlojos par odiem vai blusām (pirms dažiem gadiem viņas te bija simtiem), viņš pieklājīgi pajūt līdzi, bet pēc tam apvaicājas kā tā blusa izskatās un kā viņu var just. arī odus viņš nemana. viņš ir pilnīgais "suņi rej un karavāna iet tālāk" tips. neviens no viņa trim dēliem nav mantojis šo komplektu; viņi pamana odus un nealkst pēc pasaules pārveidošanas un lielu kolektīvu vadīšanas.


lai nu kā, pēdējās divas dienas mazzaķis nav interesējies par elektroierīcēm. tagad tikai būs jāsagādā opapam jauns radio.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: