kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

raw 3. nedēļa 12. Apr 2012|15:04

kihelkonna
tomātu mērce ar spageti.

ņem līdzīgos daudzumos rupji grieztus neatsēklotus tomātus, papriku, saulē kaltētus tomātus. vai kaut kādos daudzumos.
garšvielas - spiesta ķiploka daiva, baziliks, raudene, sāls, eļļa, kajēnas pipars, melnie pipari pēc patikas.

liek smalcinātājā un padara par pļurzu.
tas prasa 4 minūtes.

mērci var glabāt ledusskapī 1 nedēļu.

spageti. ņem mizotu atsēklotu (es ņēmu neatsēklotu) cukini, ar mizojamo nazi drāž kamēr viss sadrāzts. ir speciāli aparāti spageti iegūšanai no drāzeņiem. tas prasa 2 minūtes. samaisa, pagaida pāris minūtes, ēd.

mērci man neizdevās paglabāt 1 nedēļu. visi, kam iedevu pagaršot, sākumā mēģināja karotes galiņu, bet pēc tam kampa vēl. kamēr laulenis iztukšīja visu tai pašā vakarā. mierīgi varētu iestāstīt, ka esmu ar šito pie plīts pavadījusi 2 stundas.

receptes noslēpums ir kaltētie tomāti, kas piedod garšai kreptīgumu. atradu burciņu iekš rimi, eļļā, spilvas ražojums, un nez vai tie tomāti ir saulē kaltēti. nez vai sausus arī kkur var dabūt. sausus žāvētus vajag pirms lietošanas pāris stundas mērcēt.

kā stāsta receptes izplatītāja (filma "raw food made easy"), makaroni paši par sevi neko lāgā negaršo. cilvēki ēd spageti vai nu mērces dēļ, vai konsistences dēļ, un tos var arī citādāk atveidot.

divas mizošanā pavadītās minūtes arī nav liela skāde, jo ar parastajiem spageti ir 5 minūtes jāstāv un jālūr uz katliņu.


citādi - lieldienu brīvdienas biju pilnīgā ōmiņa maizē. rolmopši, karbinatori, lielās istabas visos stūros kūciņu gabaliņi. un vēl saldumi tādi un saldumi šitādi. laulenis uzēda 1 kg, es 0.5.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: