raw - 4. diena |
29. Mar 2012|11:31 |
frontē bez pārmaiņām. vakar pusdienās sataisīju dažādu drāzeņu salātus, pieliku saulespuķu sēklu pastu un domāju, ko vēl lai pieliek. ieraudzīju burku ar lečo; tas man tā garšo, ka varu ēst pat spilvas izpildījumā. pieliku pie salātiem krietnu šļuku. ir jau jifte, bet galīgi savārīta varbūt nav, jo tur ir veseli papriku gabali iekšā. un visi salāti uzreiz tapa ļoti garšīgi un sātīgi, un asums deva siltumu vēderā. uztaisīju vēl vienu porciju.
nu man ir skaidrs, kāpēc svaigēdāji tā taisa visādas mērces. tas ir ne tāpēc, lai izķērnātu lielu daudzumu dārgu produktu, bet lai ar to mērci varētu ieēst dajebko. jo ar ketčupu var apēst visu. nu un ir daudzas un dažādas svaigēdāju ketčupu receptes. vnk sablenderē tomātus un pieliek garšvielas. vairums recepšu prasa saulē kaltētus tomātus, kuru man nav; tie piedodot kreptīgumu garšai. tādu ketčupu var likt pie salātiem un var lietot par zupas pamatu un priekš dipiem.
cita starpā - nekādas rijības vairs nav. būs kā svaigēdāji saka - pēc dažām dienām vielmaiņa pārslēdzas tā, ka pietiek ar vienu fruktu ēdienreizē.
===
2 tomatoes (about 1 cup chopped) 1 cup sun-dried tomatoes (soaked) 2 Tbsp lemon juice or apple cider vinegar 2-5 dates (pitted) or agave 1 clove of garlic or onion powder Salt to taste
====
* 1 1/2 cups diced tomatoes * 3 tablespoons dates (do not soak) * 1/4 cup olive oil * 1 teaspoon sea salt * 1 tablespoon apple cider vinegar * 1/2 cup sun-dried tomato (dry-do not soak)
Directions:
1. 1 Blend everything in the blender except the sun dried tomatoes. 2. 2 Add the sun dried tomatoes blend until you get a ketchup consistency.
Read more: http://www.food.com/recipe/raw-ketchup-473718#ixzz1qPW7baJq
=====
RAW KETCHUP
1 C fresh ripe tomatoes, chopped 1 8-oz. jar sun-dried tomatoes in olive oil 1 sm. clove garlic,finely minced 1/4 C raw honey 1 T Bragg’s Liquid Aminos, nama shoyu, or soy sauce 1 T apple cider vinegar
• In a blender, puree all ingredients (including all of the oil in the jar of sundried tomatoes)
KETCHUP
1/2 C dried tomatoes, soaked 2 hours 1/4 C apple cider vinegar 1/4 C raisins 1/4 C onion powder 1 T salt
Puree all ingredients in the blender.
KETCHUP adapted from recipe at livingmom.com
1 C sun-dried tomatoes 1 C tomatoes 1 T garlic, minced 1/4 C onion, chopped 10 basil leaves 2 T apple cider vinegar 6 dates 1/4 C olive oil 2 T agave syrup, or to taste sea salt to taste
In a blender, puree all ingredients to a ketchup consistency.
REAL RAW TOMATO KETCHUP
1 C dried tomato halves, soaked, then diced 1 T natural tamarind paste, or lemon juice 2 tomatoes, chopped 1 T lemon juice 1 date 1 C dried tomato halves 3/4 teaspoon Celtic salt dash pepper
• In a blender or food processor, puree all ingredients
Can be stored in the refrigerator for up to 1 week. |
|