kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

izglītība 10. Jan 2012|14:15

kihelkonna
kas mani uztrauc sakarā ar iespējamo mazmurkšķa izglītību.

viņa ir tāds mierīgs un uzvedīgs bērns. visas bērnu dārzu audzinātājas (jau otrais dārziņš) saka, ka viņa ir ļoti laba meitene, jo, ja visi bērni tādi būtu, tad audzinātājām vispār nebūtu jāstrādā. pēdējā dārziņā arī stāsta, ka viņa visus mācību darbus ātri un pareizi izpilda. es zinu, ka viņa pie labākās gribas nespēj nodarīt kādam pāri vai tīšām slikti uzvesties. viņai patīk klusas un mierīgas rotaļas, tā ka nedarbi dēļ dauzīšanās arī atkrīt.

es dažreiz mēģinu audzinātājai sacīt, ka varbūt tas nav labi, ka viņu nemaz nevar manīt. audzinātāja ar neizpratnes pilnām acīm paskatās manī un atkārto: ļoti laba meitene, viņu pilnīgi neredz.

pēdējā laikā viņa sūdzas par garlaicību dārziņā. dienu no dienas.

parastais bērns to risinātu parastā veidā - iemestu ar klucīti pa galvu tuvākajam bērnam un tad kādu laiku nebūtu garlaicīgi. droši vien daudzi šādi risina garlaicības problēmu, un tāpēc audzinātājai visu laiku ir ko noņemties ar šamējiem. tā mazmurkšķi vēl jo vairāk nepamana. viņa galīgi nav iepratusies tajā, ka uzmanību var dabūt ar sliktu uzvedību. tā nu audzinātāja visu laiku nodarbojas ar pārējiem bērniem un mazmurkšķi neredz.

un tur patiešām ir garlaicīgi. pusstundu dienā ir kaut kādas nodarbības. pārējā laikā bērni ēd, guļ un rotaļājas. pulciņu tajā dārziņā nav. ārpusdārziņa pulciņi neatrisinātu to, ka lielāko daļu dienas ir garlaicīgi un audzinātāja nodarbojas tikai ar tiem, kas citiem sit ar klucīti pa galvu.

kaut kāda rosība varētu būt nākamajos gados, kad bērni gatavosies skolai. bet mazmurkšķis prot lasīt un tagad dabūs veselu gadu skatīties, kā citi apgūst burtu A.

ja jau divos bērnu dārzos viņai tā iet, tad diezgan droši, ka viņai tā ies arī skolā. ir visādas alternatīvās skolas, kuras pēc idejas varētu pamanīt mazmurkšķi, veicināt kādus viņas talantus un sagādāt izaicinājumus jomās, kuras viņai padodas. manas mājas tuvumā tādu skolu nav. turklāt šādās skolās koncentrējas bērni ar mācību un uzvedības traucējumiem, tā ka varētu būt vēl sliktāk.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: