kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa hronikas - raksturs, pārtika 21. Apr 2011|14:35

kihelkonna
kāds nu mums tas mazmurkšķis ir sanācis, tāds ir. dresēšanai slikti pakļaujas. es labi protu viņai kaut ko neļaut un nedot, jo tur viss no manis atkarīgs un tā nav sadarbība. ar izolēšanas metodi atradinājām no briesmīgās kliegšanas, ja kāds kaut ko neizdara pa prātam. veikalā mums ir stingra disciplīna un pie pirmā činkstiena pie aizliegtajiem plauktiem mm tiek iežmiegts azotē un stiepts prom. vakarā gulēt jāiet laicīgi. vēl šādas tādas lietas.

kad man vajag, lai viņa kaut ko izdara, parasti man nekas nesanāk. nu tur kārtot mantas, kaut ko tīrīt, man palīdzēt. izlaists kā sēta. es arī nederu par labu piemēru, jo neesmu nekāds misters propers.

dārziņā viņa kaut kā ir nomenedžējusi, ka lielās meitenes viņu sauc par ļoti mīļu un visādi apmīļo. vairākos nesaistītos gadījumos esmu redzējusi, ka meitenes mm samīļo tā vienkārši garām ejot. viena meitene teica mammai - ana takaja milaja! nezinu, kā mm to ir dabūjis gatavu.

mm ir visumā kautrīga un izvairās no runāšanas ar svešiem ļaudīm. nu, to viņa nokopējusi no manis.

vēl audzinātāja saka, ka kad mm kaut ko nedara, tad nedara, un nav jēgas spiest. un ka viņai esot liela pārliecība par sevi.

man bieži ir sajūta, ka viņa kā personība ir jau pavisam nogatavojusies un tagad tikai apgūst nianses.


mm nekad nespiedu ēst. līdz 2 gadu vecumam viņa neko daudz nezināja no saldumiem un citām ekstrām, bet bija spiesta pierast pie manas mizerablās pavārmākslas. mierīgi ēda plikus kartupeļus un dārzeņus. viņa izrādījās mazēdāja (tas nav mans nopelns vai nenopelns, jo mz tikpat defolti izrādās izēdājs).

dārziņā ziņoja, ka viņa ēd ārkārtīgi tīri un ēd visu, tikai ēd lēni un paliek pēdējā. nu, mm vecvectētiņš bijis tāds, kas vienmēr visus darbus darījis lēnāk par citiem, bet pirmais tos pabeidzis, tā ka neķeru kreņķi.

pagājušajā nedēļā kādā dienā dārziņā mani sagaidīja satraukusies audzinātāja. mm visu dienu neesot ēdis. sēž, izskatās bēdīgs. medmāsa apskatījusi, nekādu vainu neatradusi. ak šausmas! mm mājās ejot arī tikai lēni tipina un neaplūko katru krūmu kā parasti. beigās vispār nesu mājās ar nešanu. mājās mm uzēd maizi ar kausēto sieru un uzreiz kļūst tāds pats kā vienmēr. dodam divas brīvas dienas, nav nekādas pazīmes no neveselības.

nākamajā dārziņa dienā sencis iet pakaļ mazmurkšķim. mm akal neko nav ēdis. no 9 līdz pus5. sencis aizved mm uz hesburgeru (!!), abi pieēdas, mm priecīgs. nākamajā dienā mm atkal nav ēdis un pats ved mani uz hesburgeru. man negaršo hesburgera paika, bezgaršīga un pārsālīta. mm apēd busi burgera un izdzer visu sulas pudeli. ēd kā mežcirtējs. un jautājumu "kā tev gāja" saulaini atbild "labi".

hesburgerā esmam kopā ar Ansi. lai viņš negāztu apkārt galdu un visus traukus, piebaroju viņu ar kartupeļiem frī. ja to redzētu kāda pareizā māte, droši vien izsauktu policiju!

nākamajā dienā mm atkal nav ēdis. pat ne ūdens malku. audzinātāja domā, varbūt pie vainas ir zobu tīrīšana. bērni pēc pusdienām iet tīrīt zobus. agrāk ir gadījies, ka mm beidz ēst vēlāk par visiem citiem un nedabū tīrīt zobus. tagad neēdušais mm pirmais lēkšo pie zobu tīrīšanas. audzinātāja saka, ka lai nu ko, bet mm nevar piedabūt darīt to, ko viņa negrib darīt. bet vēl taču ir brokastis un launags, pēc kuriem zobus netīra. neko nevar no mm izvilkt, mm nemaz neizskatās sabēdājies. atkal hesburgers.

šodien mājas diena. mm gribēja iet uz dārziņu, bet es atrunāju, piedāvājot citus labumus.

ei nu sazini, kas šim lēcies. gan laiks rādīs.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: