kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa hronikas - draudzība un vecis 29. Dec 2010|10:09

kihelkonna
mm ir īstena sieviete - attiecības viņu interesē vairāk par visu.

katru dienu pēc dārziņa viņa noskaita, ar ko viņa draudzējas. Jānītis, Irma Zane (šie divi ir brālēns un māsīca), Roberts (Lobelts) un kas nu kuro reizi. ir periodi, kad viņa saka, es draudzējos ar tēti un tu draudzējies ar Ansīti. tad atkal viņa draudzējas ar mammu un tētis ar Ansīti. dažreiz viņa pieļauj domu, ka mēs visi četri draudzējamies viens ar otru. man liekas, viņa cenšas noskaidrot, kas tā draudzība tāda ir. dārziņā vairākas lielās meitenes ļoti labi izturas pret mm, bet tās viņa savās draudzenēs neieskaita. kad atgādinu par Viku vai Emīliju, mm saka, ka viņas jau draudzējas ar to un to. nu tātad draudzībai jābūt abpusējai un viens pret vienu, un nevar draudzēties ar tādu, kas ar kādu jau draudzējas.

rudenī viņa stāstīja, ka meitenes draudzējas ar meitenēm, bet puiši ar puišiem. teicu, ka dažreiz arī meitenes draudzējas ar puišiem. "tādas lielas meitenes, kuras ir mammas", teica mm.

no vakara dziesmiņām ilgu laiku viņas iecienītakā bija "rozīte". grib mani māte pie to veco atdot, es to veco maza negribēju, es to veco pa vārtiemi raidīju, ar akmeni sviežu (latviskojums mans). ik pa laikam viņa prasa kādu jaunu dziesmu, un tā es nesen nodziedāju "man māmiņa piesacīj". tā uzreiz nokļuva topa virsotnē un katru vakaru tiek prasīta trīs reizes. mm diktā balsī dzied līdzi - meitiņ veci nebučo, nebučo, jā!". kad tā padomā, šīs divas arī ir vienīgās mūsuu dziesmas par attiecībām. pārējās iecienītākās ir par krauklīti, vanadziņu, mākonīti, "debesis pušu" un tamlīdzīgi. interesanti, ka abas attiecību dziesmas ir par to, kā neklausot māti veidot attiecības ar veci. it kā citu parametru vīriešiem nebūtu kā tikai jauns un vecs. un it kā māti šajās lietās drīkst tikai neklausīt.

nu jau kādu pusgadu mm ir dziedājis par "grib mani māte pie to veco atdot" un nedēļu par "meitiņ veci nebučo". vakar mm pēkšņi ierunājās: pērtiķis arī var augstu lekt. noskaidrojas, ka mm domājis, ka "vecs" ir no vārda "lec".

stāstu, kas ir vecs, nosaucu mums pazīstamos veco cilvēkus. stāstu, ka veciem paliek sirmi mati.

šorīt atnāk ciemos ōmiš. mm labrīta vietā saka: vecākiem paliek balti mati.

tā nu viņa turpina šifrēt.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: