kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa hronikas - sīkumi. 23. Sep 2009|11:50

kihelkonna

  

mm pēdējā laikā prot ļoti labi atstāstīt notikušo.
- kas tev šovakar bija ciemos?
- ōmiš.
- ko ōmiš atnesa?
- kāpostu no dobes.
- ko vēl ōmiš atnesa?
- zemenītes.

- kā tev šodien gāja bērnu dārziņā?
- lelde gāja bērnu dārziņā. labi gāja.


vēl nesen viņa uz jautājumiem atbildēja kaut ko stipri citu, piem., pa dienu bija kopā ar mani un veikalā, bet vakarā atbildēja, ka bijusi dārziņā.


vēl viņa prot smalki iesaistīties sarunā, piemērotās vietās iepīkstot tādus vārdus kā jā, labais, baigi, vareni, diezgan.
- nu gan mamma pieēdās.
- jā. baigi.

vēl viņa iemācījusies sacīt ohaidī.
kad viņa pateiks "baigi kruti", tas būs pēdējais trieciens pa manu mēli.

kamēr viņa runāšanā ir liela pirmrindniece, veiklībā un spēkā viņa iebremzē. rāpjoties slidkalniņā (mums tāds ar lieliem trepju kāpieniem) viņu apdzen tādi, kas gandrīz par gadu jaunāki. arī skrien viņa maziem soļiem un taurenīša gaitā; vienaudži skrien lielākiem soļiem. bet mm sāka vēlāk staigāt, tā ka drīkstētu šīs lietas prast vēlāk. un beigās jau visi iemācās gan runāt, gan skriet.

bez tam viņa jau tagad ir veiklāka par mani, jo atšķirībā no manis neapdauzās uz visiem mēbeļu stūriem un neieskrien sienās.

mazi puikas rotaļlaukumā stipri atšķiras no skuķiem. skuķi visu dara tā prātīgi. puikas eksplorē un meklē risku. smilšu kastē ieņurko ar lēcienu uz galvas pāri apmalei (mm vecumā) un ar visām četrām kārpās. mm tikmēr maziem solīšiem pārnēsā smiltis uz kļavas sēklas spārniņa un par katru kedai uzkritušu smilti saka "ai nē", kā arī ik pa brīdim prasa noslaucīt rokas. viengadnieki puikas jau cenšas uzkāpt uz trotuāru apmalēm neturoties. mm vēl tagad labāk turas; uzkāpj un tad pamīņājas, meklējot, kā labāk nokāpt.

tirgū iedevu maisiņu, lai ielasa plūmes. viņa lika un skaļi skaitīja. divreiz aizskaitīja līdz desmit, bet viņai tā īsti nelīmējās kopā skaitīšana un skaits, un plūmju bija tikai 11.

ģērbjoties paķer drēbi un kliedz "pati pati". tā viņa visu dienu var nodzīvot plika, jo pašai vēl lāgā nesanāk, bet palīdzēt neļauj. nu dažreiz viņai arī sanāk kaut ko uzvilkt, bet parasti ir kleita vai krekls ar apakšu uz augšu. zeķes un zeķubikses uzvelk līdz pusei un tūlīt atkal novelk. patipatipati!

Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: