Pussprāguša galda hokejista piezīmes - III Vienkārša spēle iesācējiem [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

III Vienkārša spēle iesācējiem [Jan. 20th, 2015|03:19 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

5. Izeja no zonas ar sitienu

    Parasti šādi piespēlē aizsargi malējiem uzbrucējiem apstākļos, kad pretinieks nolicis ceļā savas figūriņas un to nūjas. Aizsargs ar nūju nostāda ripu uz savas renītes un ar asu kustību uz priekšu sit to sava uzbrucēja virzienā, tādējādi ripai pārvarot pretinieka nūjas pretestību (zīm.). Jāatceras, ka šādā ceļā pa tiešo gūti vārti neskaitās, taču piespēlēt tā var – analoģiski brīvsitienam futbolā. Pārāk stipra sitiena rezultātā uzbrucējs nespēs apturēt ripu, pārāk vāja – ripa nesasniegs mērķi. Galvenā grūtība šai sitienā ir izvēlēties pareizo spēka daudzumu.
   1. uzdevums. Nostādīt pretinieka aizsardzību pret piespēli uz malu – LA izvirzīts līdz galam, tā nūja pagriezta pret tuvo bortu. LU atvilkts līdz galam un ar savu nūju sedz pretinieka piespēli uz viņa malējo uzbrucēju. Nostiprināt nūjas vai nu ar nelieliem priekšmetiem aiz tām, vai nobloķējot stieņus, iespraužot starp tiem un plastmasas korpusu atbilstoša resnuma priekšmetus (piem., salocītu papīru, sērkociņu, zobu bakstāmo). Uzbrūkošais KA nostāda ripu uz renītes tā, lai viņa lidotu nedaudz pa kreisi – sava uzbrucēja virzienā un neskartu pretinieka figūriņas, bet tikai nūjas, un sit, cenzdamies nogādāt ripu savam KU. Ar kreiso roku vadītais KU mēģina uzņemt ripu. Mēģināt, līdz sanāk vismaz 9 reizes no 10.

III-5-1. zīm. Kreisā aizsarga piespēle ar sitienu..JPG
III-5-1. zīm. Kreisā aizsarga piespēle ar sitienu.

    2. uzdevums. Analoģisks process ar uzbrūkošu LA. Šeit pretinieka traucējums mazliet atšķiras: viņa CU atvilkts tiktāl, lai tā nūjas gals būtu iespējami tuvu KA. KA nūja pagriezta uz malu. (Ja pretinieka KA pagriezts uz centru, nevis malu, tad cerētā uzdevuma atvieglojuma vietā ripa, skarot tikai pretinieka uzbrucēja nūju, var novirzīties uz centra pusi un tikt zaudēta.)

III-5-2. zīm. Labā aizsarga piespēle ar sitienu.jpg
III-5-2. zīm. Labā aizsarga piespēle ar sitienu.
linkpost comment