Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

Visi jau izteicās, nu es arī Sep. 4th, 2015|02:09 pm

kaszczejs
Man principā pohuj, vai mēs uzņemam divsimt bēgļu vai divsimt tūkstošu. Jautājums ir par to, vai mēs paši gan privātā, gan valsts līmenī spējam sevi nostādīt tā, lai šos bēgļus sagremotu, un atbilde ir - kaut kā neizskatās. Priekšnoteikumi bēgļu uzņemšanai varētu būt šādi:
1.) Pirms bēgļu uzņemšanas valstī jāaizliedz viņu mītnes zemes noziedzīgā simbolika un totalitārie kulti. Tā, Austrumāfrikas bēgļu gadījumā aizliedzami radikālie islama novirzieni - sunnīti, šiīti, vahabīti un visi pārējie, kuru vadība sludina un atbalsta noziegumus pret cilvēci. Atgādinu, ka par atkrišanu no islāma paredzēts nāvessods, tādēļ, lai nenāktos bēgļus pastāvīgi apsargāt, jāļauj viņiem pāriet kādā no mazajām neagresīvā islāma sektām, ar valsts kontroli pār to. Tāpat noliedzama radikālā islāma reklāma, ieskaitot tuksnesim paredzēto sieviešu apģērbu - parandžu un tās radiniekus. Bet jārēķinās arī ar to, ka mūsu klimats daudziem būs fiziski nepiemērots un tas vienalga nozīmēs lielāku tīstīšanos, kā pie mums pieņemts.
Vēl pirms simts gadiem, starp citu, eiropiešu dāmas staigāja ar pusaizklātām sejām...
2.) Bēgļu bērniem jāmācās latviski, un āmen. Var būt valsts finansētas svētdienas skolas dzimtajā valodā vai kas tāds, lai ievērotu cilvēka tiesības, bet mērķis - asimilācija. Un tas mūs pievērš mūsu izglītības sistēmai, kuras galvenais trūkums manās acīs ir pārmērīga uzticēšanās skolēnu kolektīvam. Bēgļiem nav jāļauj kāpt citiem uz galvas ar prasībām, bet vēl ļaunāk ir pieļaut pusaudžu kolektīva ksenofobo mobingu. Uz skolēniem ir nesaudzīgi jāspiež, lai viņi izturētos kā cilvēki - citādi visi atšķirīgie vai nabadzīgie, t.i., visi skolnieki-bēgļi, dzīvos ellē un iegūs tikai pamatotu naidu pret šo zemi un tautu. Un neuzskatiet mani par angļu izglītības fanātiķi, bet IMHO, reizēm skolotājs ir tiesīgs arī iegāzt skolēnam pa purnu, lai tas jūt tīri fiziskas bailes būt cūkam.
3.) Darba atļauju - uzreiz, pat bez valodas. Procesā iemācīsies. Protams, kursi un pārējais arsenāls, cik budžets atļauj. Galvenais - ieborēt vietējās uzvedības normas, ideālās un reālās, pārējais kaut kā. Pieaugušos vienalga nevar pāraudzināt, viņiem var tikai pavēlēt kaut kā izturēties. Nekādas iecietības pret svešu kultūru, kolīdz tā traucē apkārtējiem, ieskaitot citus bēgļus.
4.) Nebaidīties un nevairīties. Problēma nav pašos bēgļos, bet viņu dzimtenēs un līdzpaņemtajā...
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.