Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

GH - Jēkabpils, 01.03.2014 Mar. 3rd, 2014|05:32 pm

kaszczejs
 photo 022_zpse9ce873e.jpg  photo DSC02428_zps9f3f0afe.jpg  photo DSC02430_zps25ac0158.jpg  photo DSC02509_zps8ade901f.jpg
   Noslēdzošais Latvijas kausa posms galda hokejā sanāca visai nervozs un neveiksmīgs, un šoreiz - ne bez manas vainas. Trakonama elementi parādījās jau pirms posma - kā jau minēju, no kļūdām pie mums nemācās, vēl jo vairāk, tās cenšas pasludināt par normu. Tikai kad viesgrāmatā atkal sāka skanēt izmisuši brēcieni par nejēdzību, kad turnīra sākums nav savietojams ar sabiedriskā transporta sarakstu, pēdējā brīdī sākumlaiks tika mainīts - bet, protams, jau bija par vēlu.  Vēl jo vairāk, situācija, kad vieniem nokļūšana uz turnīriem vispārpieņemtā veidā ir iespējama, bet citiem - ne, tika nosaukta par visiem vienādu. Visiem vienāda situācija ir tad, kad visur - vai tas būtu Rīgā, Jēkabpilī, Ventspilī vai Abrenē - turnīra sākums ir vienādi pieejams dalībniekiem. Pat no Ventspils ar normālu transportu bija iespējams ierasties sacensību vietā 11:00 un ar mokām - 10:30, bet ne sākumā noteiktajos 10:00. Ja runa ietu par politiku, es, augstprātīgi noraugoties apkārt valdošajā fekalipsē, apcerētu tēmu "Kam tas ir izdevīgi", bet pat politikā ietiepība un atteikšanās rēķināties ar faktiem sastopamas daudz biežāk kā apzināta kaitniecība.
   Protams, šādos apstākļos nevarēja cerēt uz lielu tālumnieku pieplūdumu. Bija cerības uz vietējiem, taču vairums no tiem mazā vecuma un - manuprāt - provinciālo kompleksu dēļ neuzdrīkstējās ņemt dalību stipro spēlmaņu saietā. Domāju, ka viņi kļūdījās, izbaudīt atmosfēru būtu derīgi pat mazajiem.
   Problēmas ar iepriekšējo pieteikšanos mums neaprobežojas ar mūsu iepriekš paredzētajām, bet diemžēl nenovērtētajām. Uz turnīru bija pieteikušies virs 60 dalībnieku, ieradās 49. Ja tā turpināsies, nākošsezon mums nepietiks cilvēku virslīgai. Un vienlaikus man Jēkabpilī nācās dzirdēt, ka viens laicīgi atnākušais uz vienu no Rīgas turnīriem neesot pielaists reģistrācijas trūkuma dēļ, lai gan mums stāv ierakstīts, ka par augstāku naudiņu pielaižam. Negribās ticēt, bet avota ticamības pakāpe ir augsta - tāpat kā mūsu kolektīvā idiotisma pakāpe pēdējā laikā. Ceru tomēr, ka kāds ko pārpratis.
   Es runāju par "vispārējo", nevis par "visu pārējo" idiotismu ar nopietnu pamatojumu. Man pašam bija tas gods turnīrā izcelties ar vecuma plānprātu - pieradis vienmēr zaudēt vienam no spēlētājiem, es par vinnēto spēli ierakstīju sev zaudi. Štrunts parastos apstākļos, tas noveda pie augšlīgas iekļuvēju maiņas un varēja iespaidot izlases sastāvu. (Pašu mani tas būtiski neietekmēja.) Savārījās putra, jo reglaments paredz kļūdaini pierakstīto rezultātu nemainīšanu. Par laimi, bez reglamenta mums vēl ir visu mainīt tiesīga tiesnešu komiteja, kuru es pavisam nesen ne bez iemesla no sirds noķēzīju - un tagad man nākas viņu uzslavēt, jo tā pēc dažiem ieinteresēto personu flangu manevriem ar savu varu izmainīja rezultātu uz pareizo, nolēmusi noticēt blēdīga nodoma trūkumam manā darbībā. Baidos gan, ka tas lielā mērā notika pateicoties tam, ka es visus šos 15 gadus esmu kopis savu godīga spēlētāja slavu - mazāk pazīstamam cilvēkam varētu arī nenoticēt un kļūda tā arī paliktu. Tāpēc vien bija vērts turēties pie principiem.
  No sākuma domāju incidentu aprakstīt sīki, kurš ko teicis un darījis, bet pārdomāju - diez vai kādam no tā kļūs labāk. Nervi izrādījās tik uzvilkti, ka viss tas atgādināja psiholoģisku trilleri un negaidīti daudzi cilvēki parādīja sevi no visai dažādām pusēm, neatcerēdamies ne par kādu "džentlmeņu sportu". Nogāja pat līdz viena apmaksāta pilsoņa draudiem faktiski pārtraukt visu turnīru rezultāta atzīšanas gadījumā - vienkārši neticami, cik nikni visi lauzās paskatīties Harkovu. To miestu redzējušie ļauži būtu ļoti pārsteigti par šādu entuziasmu. (Un tagad vēl tas prieks ir ņēmis un nolūzis, lai gan zinām to tikai no Intara un krievu viesgrāmatas - ne ukru saits ko saka, ne ITHF, lai gan es noprotu, ka lēmums pieņemts tieši tur. Man šķiet, tā varētu būt Inčukalna lielā diena, jo pie forsmažora var atļauties rīkot nepietiekamos apstākļos, iepriekš brīdinot par tiem potenciālos dalībniekus, un visi to atvainos - labāk jau tā nekā nekā.)
   Starp citu, šai jau tāpat izcilajā dienā dažādi amatieriski kašķuvāceles mani apvainoja pedofobijā, nepareizā iemetienā un kapitālisma neizbēgamās uzvaras apšaubīšanā. Sāk šķist, ka mēs velti esam atteikušies no ātrās palīdzības klātbūtnes turnīros. Mums te nejauši nav pilnmēness un Fobosa opozīcija Deimosam? Laikam, lai izvairītos no šāda "pizdets all inclusive", būs pie nākamās sezonas kalendāra sastādes jāņem vērā arī astronomiski faktori. Ak jā, un vēl viens cilvēks, tērpts zilā no galvas līdz kājām, bija apbēdināts, ka es viņu esot nosaucis par zilo (godīgi sakot - neatceros, kad tieši).
   Brīvākos brīžos pats piesējos dažiem drūmāka paskata ļaužiem ar saviem uzmundrinājumiem, lai apkārtējā ainava neizskatītos tik neveselīga. Neesmu gan drošs, ka tas kādam nāca par labu, jo neesmu gluži tas īstākais cilvēks, kam sēt apkaimē mieru, lepnumu un optimismu. Nu bet mazs treniņš intelektuālā kung-fu par skādi jebkurā gadījumā nenāk.
   Literārais stils prasa, lai stāstam būtu ne tikai gals (vēlams - ļaujošs uzrakstīt par tēmu vēl vismaz 99 tādus pašus), bet arī sākums. Un visam savs laiks un vieta, un jebkura hņa atradīs sev laiku un vietu zem saules... un es beidzot sākšu no sākuma...
   Sākums bija Raimonda Īšas mašīna, kura mani paķēra mūsu šādām lietām tradicionālajā rajonā pie VEF Kultūršķūņa. Ātri noskaidrojās, ka Raimonds nolēmis braukt pa nesen pabeigto Tīnūžu-Kokneses dižceļu, kas mani iepriecināja - nebiju to gatavu redzējis. Visumā - imho, drusku par pompozu, bet labs un spējīgs krietni atslogot veco Maskavijas traktu. Vairākkārt redzējām plakātus "Uz ceļa strādā", bet nekādus strādātājus nemanījām. Es pieņēmu, ka runa iet par prostitūtām, kurām tagad sestdienas rītā ir maza atpūta, Raimonds prātoja, ka runa ejot par ceļu policistiem. Kurš no mums pateica lielāku izvirtību - katrs lai spriež pēc paša pieredzes. Tiesa, ne visi pievedceļi izskatījās gatavi - varbūt runa īstenībā bija par tiem. Dzīvē jau viss ir savādāk kā realitātē.
  Bieži gar ceļu bija manāmi gari žogi, lai pasargātu meža zvērus no mašīnām un dāvātu tiem iespēju krist no mednieku lodēm.
  Turnīru nospēlēju atbilstoši savam nožēlojamajam līmenim. Nevaru pat nosaukt to par izgāšanos, pēc reitinga viss normāli. No vietējiem varu atzīmēt Zarinieku (šur tur mūsu papīros pie sienas viņš bija atzīmēts kā Kristaps Zariniece, jo pie mums jau neviens tos publiskos papīrus nelasa, ieskaitot rakstītāju), kurš pēc pamatīgas akadēmiskās airēšanas (domāta krievu vārda "гребля" rezerves nozīme) dažādos reģionos iepriekšējā dienā vēl pēdējā otrās līgas spēlē bija saglabājis pietiekami fizisko un morālo spēku, lai man saliktu. Parasti, kā jau rakstīju, līgas beigās visiem iestājas zināms pofigisms. Un vēl izcēlās Jušmanovs - ne ar savu vietu, bet ar spēju sadot pa ādu augstākstāvošiem.
  Tā ka sekot notiekošajam izslēgšanas spēlēs ir visai grūti, netraucējot spēlētājiem, tad tur notikušās sensācijas man kaut kā paslīdēja garām. Paskatījos bišķi Sīļa-Smagara sēriju, bet tā bija galīgi neinteresanta - abi to vien darīja kā mēģināja iemest vārtus. Es ceru, klātesošie saprot, ko es ar to domāju...
  Ne pirmoreiz nācās pārliecināties, ka ārrīdzniekiem mani apraksti pēdējā laikā atkal kļuvuši par galveno GH informācijas avotu saita pagrimuma dēļ. Bēdīgi, skuķīši. Man pašam bēdīgi arī tas, ka turnīros minimālas atpūtas vietā nākas spicēt ausis, lai būtu ko rakstīt - citādi es te par sevi vien stāstītu, lieliski apzinoties, ka tas interesē labi ja vienu cilvēku un arī tikai tādēļ, lai uz izlasītā pamata man vēlāk iekostu. (Ir mums viens tāds personāžs, kurš vai katrā spēlē meklē iemeslu man piekasīties. Nerādīsim ar pirkstu, kurš tieši, bet tas bija zilonītis!!! (c) joks no multfilmas.)
   Diplomus par visādām apkaunojošām vietām Kalniņš tīšām taisa laminētus, lai viņi netiktu izmantoti tam vienīgajam, kam viņi piemēroti. E.Saulītis gan atgādināja ideju lietot viņus šļūkšanai no kalna - doma nav slikta, bet es jau esmu uzrijis sev pārāk lielu pakaļu priekš viņu izmēriem. Prasīt no valdes turpmāk diplomus veterāniem taisīt uz A3 lapām, jeb vai pašam salīmēt divus kopā?
   Atceļā atzīmējama bija "Liepkalnu" maiznīca ceļmalā uz Rīgas pusi no Pļaviņām, jo tā kļuva par iebraucamo vietu galda hokejistu vāģiem, pateicoties viņu maizes labajai slavai. Jā, tā ir reklāma. Neapmaksāta.
   Iz manas piezīmju grāmatiņas turnīra dienā:
* Jānodibina, pēc Hašeka parauga, partija par mērenu maucību likuma robežās.
* Kā teica mani senči - kanibāli, nekur nederīgu cilvēku pasaulē nav.
* Jēkabmiestā valda dziļš pesimisms par finansu perspektīvām. Nogājis līdz tam, ka pilsētas valdei vairs nepietiek naudas galda hokejam un tā vietā nākas attīstīt tikai pilsētai pa kabatai esošos sporta veidus, kā basketbolu. Vietējie entuziasti, nejuzdami - viņuprāt - pietiekama atbalsta no augšas gan pilsētas, gan federācijas līmenī, paši cenšas popularizēties caur Vislatvijas pasākumiem, kā "Ghetto Games", lai gan naudu arī tas nenes.
* Kolektīva braukšana ar mašīnām kārtējo reizi parādīja savas ēnas puses - vadītāji ne tikai pirms turnīra nogurst vairāk salīdzinājumā ar citiem dalībniekiem, bet arī zaudē neatkarību, būdami spiesti gaidīt palicējus (turnīru formula neatļauj visiem beigt apmēram vienlaicīgi).
* Harasments mūsu turnīros kopš seniem laikiem ir tik normāla lieta, ka vairums iesaistīto cilvēku no abām pusēm to uzskata par normu un nepamana. Jā, man arī nāk smiekli par feministiešu šad tad Rietumos uztaisāmajiem pārspīlējumiem, bet skatoties uz mūsu realitāti, neesmu pārliecināts, kas ir sliktāk.
* Neraugoties uz augšminēto, nācās pievienoties morālajam spiedienam uz vienu no jkdzēm, kas gribēja viena pati staigāt pa miestu - protams, Jēkabpils nav nekāda Daugavpils vai, kas vēl ļaunāk, nomaļš ciemats bez policijas, bet sestdienas vakarā svešā vietā tas bija pilnīgi lieks izaicinājums liktenim.
* Pats nekur ar kameru pa pilsētu beigās nestaigāju vnk tādēļ, ka negribējās lieku reizi ar maiņas apaviem noņemties.
* Nācās vienam ļaužam atgādināt, ka jo vairāk uzņemu bilžu ar viņa klātbūtni, jo vairāk cerību, ka vismaz uz kādas no tām viņš izskatīsies kaut cik pieņemami... bet vispār man jāatgādina arī, ka publiskā vietā par savu izskatu ir atbildīgs pats cilvēks, nevis fotogrāfs, pat tāds pikseļgrāfijas apkaunojums kā es :))) Un vispār manas bildes skatās tikai tie paši cilvēki, kas jau visu redzējuši turnīra laikā.

 photo 01_zps0ca157bd.jpg

 photo 02_zpsaa7812b0.jpg

 photo 03_zps514fb2f7.jpg

 photo 04_zps2e2dedc2.jpg

 photo 05_zps3284358a.jpg

 photo 022_zpse9ce873e.jpg

 photo DSC02353_zpse30e8a64.jpg

 photo DSC02373_zpsb7d8041f.jpg

 photo DSC02385_zps4faaeafd.jpg

 photo DSC02402_zps5f828149.jpg

 photo DSC02414_zpsf9b7e2ec.jpg

 photo DSC02428_zps9f3f0afe.jpg

 photo DSC02430_zps25ac0158.jpg

 photo DSC02447_zps72d6039e.jpg

 photo DSC02466_zps696ff6cc.jpg

 photo DSC02497_zps9c308dad.jpg

 photo DSC02501_zps1d140b56.jpg

 photo DSC02509_zps8ade901f.jpg

 photo DSC02514_zpscaff88e8.jpg

 photo DSC02520_zps94b21e11.jpg

 photo DSC02599_zps6fcef3dd.jpg

 photo DSC02615_zps428fa382.jpg

 photo DSC02633_zps7dfa2a57.jpg

 photo DSC02650_zps8a71a633.jpg

 photo DSC02659_zps4c3bb7a6.jpg
      Pie apbalvošanas, diemžēl, pārāk centos nemaisīties citu priekšā, lai gan zināju, ka mana zibspuldze ir vājāka kā citiem. Rezultāti vairumā gadījumu bēdīgi. Būs turpmāk jāuzvedas nekaunīgāk un jāsūta protestanti uz hiēnas dzimumlocekli.
 photo P3010031_zpsb04c324c.jpg

 photo P3010040_zps11f12345.jpg

 photo P3010053_zps65b89908.jpg

   Ja kāds ir pavisam manas mākslinieciskās meistarības fanāts, t.i.. grib pats no tām bildēm izspiest ko jēdzīgāku, tad te ir atsūkājams viņu komplekts ar vairāk pikseļiem. Patiesību sakot, man vnk uznāca slinkums, no esošā materiāla varēja dabūt ārā arī ko labāku - bet tad būtu visu dienu jāņemās, tāpēc vairumu uzticēju uzlabot automātikai.
   Un mazskati:

 photo DSC02345_zpsfc8d0885.jpg  photo DSC02346_zps47b2e34c.jpg  photo DSC02348_zps70942276.jpg  photo DSC02355_zpse65ca53e.jpg
 photo DSC02358_zps6196db0f.jpg  photo DSC02360_zpsda1cf16c.jpg  photo DSC02362_zpsf73486c3.jpg  photo DSC02374_zpsac3d2209.jpg
 photo DSC02399_zps5f081492.jpg  photo DSC02404_zpsfea6cc61.jpg  photo DSC02446_zpseacba97e.jpg  photo DSC02450_zpse1a93085.jpg
 photo DSC02451_zps7da638f0.jpg  photo DSC02453_zps548ab008.jpg  photo DSC02454_zpsd9458e89.jpg  photo DSC02456_zps33ad9134.jpg
 photo DSC02457_zpsf74c503e.jpg  photo DSC02458_zpsed3afdaf.jpg  photo DSC02459_zps6563f65f.jpg  photo DSC02461_zps39364202.jpg
 photo DSC02463_zpsae659f47.jpg  photo DSC02465_zpsf663b58b.jpg  photo DSC02498_zpse9c0029b.jpg  photo DSC02499_zps2a4aa8ba.jpg
 photo DSC02513_zpsf9e49491.jpg  photo DSC02515_zps7d8a13f8.jpg  photo DSC02522_zps6dd5e397.jpg  photo DSC02523_zps1e08e0c9.jpg
 photo DSC02526_zps07e9c159.jpg  photo DSC02528_zpsda8973b4.jpg  photo DSC02530_zpsa1fd461b.jpg  photo DSC02531_zpsae9d9e88.jpg
 photo DSC02536_zps0e9534f7.jpg  photo DSC02537_zps60996978.jpg  photo DSC02541_zps0f530dea.jpg  photo DSC02566_zps9b67ff00.jpg
 photo DSC02578_zps37a6fdae.jpg  photo DSC02579_zpse5206da9.jpg  photo DSC02585_zps004e3bfa.jpg  photo DSC02587_zps5de4973f.jpg
 photo DSC02616_zpsd369ebe6.jpg  photo DSC02626_zps59fb469e.jpg  photo DSC02686_zps5d8241d7.jpg  photo P3010007_zps29077222.jpg
 photo P3010013_zps25ec9e0d.jpg  photo P3010014_zpsffd4a653.jpg  photo P3010030_zpse4eef79c.jpg  photo P3010033_zpsccbfa485.jpg
 photo P3010034_zpsc0e4b977.jpg  photo P3010035_zps696ab9a3.jpg  photo P3010036_zps40aee55f.jpg  photo P3010037_zps17fa2bbb.jpg
 photo P3010047_zps611be3d3.jpg  photo P3010049_zps5a884750.jpg  photo P3010051_zpsd888098a.jpg  photo P3010052_zpsd0c3fbfe.jpg
 photo P3010054_zps7e17d14e.jpg  photo sDSC02470_zpsc3bf8f39.jpg  photo sP3010042_zpsebf0d363.jpg
 photo tDSC02383_zps41802ba1.jpg  photo tDSC02386_zpsce7630f5.jpg  photo tDSC02389_zps9f875dc1.jpg  photo tDSC02393_zps7c137c49.jpg  photo tDSC02396_zps0a83675f.jpg  photo tDSC02410_zps57ed8213.jpg
 photo tDSC02415_zps8913ce7a.jpg   photo tDSC02416_zps165503d3.jpg   photo tDSC02419_zpsdbd3be4e.jpg  photo tDSC02420_zps0e6d2326.jpg  photo tDSC02426_zpsc97e56a2.jpg  photo tDSC02432_zps613bafe0.jpg
 photo tDSC02440_zps8e5918e9.jpg  photo tDSC02480_zps60379ebe.jpg  photo tDSC02486_zpsa98410dd.jpg  photo tDSC02487_zps678c571c.jpg  photo tDSC02506_zps4cf5af75.jpg
 photo tDSC02511_zps66c1177b.jpg   photo tDSC02602_zps283e815a.jpg  photo tDSC02607_zpsa5c20bb8.jpg   photo tDSC02654_zpsd59536aa.jpg  photo tDSC02661_zps379e01b6.jpg  photo tDSC02663_zpsd9b7ab19.jpg
 photo tDSC02669_zpsa14c3edd.jpg   photo tDSC02670_zps0e8607cf.jpg  photo tDSC02671_zpsfc9fa096.jpg  photo tDSC02674_zpsfa404ae1.jpg  photo tDSC02675_zps0d0d15d4.jpg  photo tDSC02687_zpsad99b16b.jpg
 photo tP3010004_zpsbb7bd94e.jpg  photo tP3010008_zpse5406d9a.jpg  photo tP3010017_zps156363c3.jpg  photo tP3010018_zpsfba12f9c.jpg  photo tP3010028_zpsb0ec42a5.jpg  photo tP3010032_zpsb5a11e41.jpg
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.