11 January 2007 @ 12:28 pm
 
par potēm bērniem...no kurienes tā nepotēšanas ažiotāža? no kurienes? un izrādā, potes ir vainojamas pie visām nelaimēm, kas noteika ar mazo...es tā arī nesapratu, un neatradu nevienu daudz maz ticamu argumentu tam, kāpēc nepotēt...un tie argumenti! pilnīgs sviets un analfabētisms...es atvainojos, protams. es vienkārši neticu; tāpat kā tam, ka konjunktivīts var būt lipīgs
katrs dara, kā grib un kā uzskata par pareizu; tikai man liekas, ka tāpat kā veiktās potes ir vainojamas pie visām bērna saslimšanām, kāds cits būs vainīgs arī tad, ja bērns būs saslimis nepotējot.....
 
 
( Post a new comment )
Illumine[info]illumine on January 11th, 2007 - 01:10 pm
1)neiroloģiskas disfunkcijas un saslimšanas, dzīvs piemērs tam ir mans brālis, kuram pēc potēšanas ir jātrīskāršo zāļu deva. paldies par kūkām, bet iespēja saslimt ar b hepatītu vai difteriju ir stipri maza.
2)blakus parādības, manai mammai viens no audzēkņiem (viņa ir defektologs). Puikam pēc tā kā iepotēja pilnīgi apstājās attīstība, sāka regresēt, puiks jau lasīja, gudrs bija, pēc potes nevar savu vārdu pateikt, nevar neko pateikt, uzvedas neadkvāti un diemžēl pilnvērtīgs sabiedrības loceklis nebūs nekad
3) un, konjuktivīts ir lipīgs: "Visbieāk konjunktivītu izraisa vīrusi, baktērijas vai alerģija. Katram konjunktivīta veidam ir nepieciešama savādāka ārstēšana. Visi konjunktivīta veidi, izņemot alerģisko, ir “lipīgi”, respektīvi slimnieks var inficēt citus cilvēkus." http://www.acis.lv/konjuktivits.htm
(Reply) (Thread) (Link)
karaLiene[info]karaliene on January 11th, 2007 - 01:37 pm
vienalga...nepārliecināji! lai cik niecīga būtu iespēja saslimt, tās ir nopietnas slimības, tieši Tevis pieminētās...un starp citu, iespēja saslimt ar difteriju vēl pirms pāris gadiem bija nebūt ne tik niecīga; kā Tu domā, kāpēc uz šo brīdi ir labāk?
un arī Tavi piemēri...var jau būt ka dažiem ( un nebūt ne vairākumam) pēc vakcinēšanas ir kkādas blaknes; bet mani nevar pārliecināt ar "tas sākās pēc potes". sevišķi, ja runa ir par tik nopietniem defektiem
par konjunktivītu gan, jā; man vienkārši radās šaubas par to, ka iekaisums ir lipīgs.protams, ja ir tādi izraisītāji. tagad tik atliek noskaidrot, kāds ir izplatības ceļš, lai varētu apgalvot, ka tas ir "nenormāli lipīgs":)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Illumine[info]illumine on January 11th, 2007 - 09:13 pm
Klausies, manai mammai ir augstākā izglītība un 20 gadu pieredze šajā jomā un es esmu pārliecināta, ka viņa tomēr prot noteikt pareizāk vai kas radās pēc potes vai nē :)

Ja kādreiz nāksies saskarties ar uzmanības deficīta sindromu (nedod dievs tavam bērnam), tad tu vēl atcerēsies ko es par potēm teicu. Citādi - paēdušais neēdušo nesaprot.
(Reply) (Parent) (Link)
Dying Bride[info]heartstripper on January 11th, 2007 - 01:36 pm
Neaizmirsti, ka tās pašas vakcīnas ir milzīgs bizness. Miljardu bizness. Un tajā ir milzum daudz zemūdens akmeņu, par kuriem noklusē, jo visu nosaka $..
Nepotēšanas ažiotāža nāk no medicīniskiem pētījumiem.
Es arī uzskatu, ka ir galīgi garām potēt, piem., pret gribu. Un fakts, ka uz 3.pasaules valstīm, kāda ir arī LV, nesūta tās labākās vakcīnas, bet mēdz te izveidot gandrīz izmēģinājuma lauciņu.
(Reply) (Thread) (Link)
karaLiene[info]karaliene on January 11th, 2007 - 01:50 pm
es zinu, kas ir "medicīniski pētījumi" un to rezultātu ticamība:)
to pašu domāju par izmēģinājumu lauciņiem un miljardu biznesiem - "viena tante teica"....
es arī piekrītu par potēšanu par gripu, jo nav garantijas ka tu potējies pret to gripu. bet es zinu, kas ir difterija, B hepatīts, arī epidēmiskais parotīts un tā komplikācijas puisīšiem, masaliņas un nepotētas sievietes...varbūt pret ērču encefalītu arī nevajag potēties? es nemaz nealkstu, lai mans bērns ar to visu slimotu; kāpēc ir "izdomāta" vakcinācija
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dying Bride[info]heartstripper on January 11th, 2007 - 01:56 pm
Nu ok, es domāju citādi :))) Par šo tēmu jau sen un daudz esmu interesējusies..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
karaLiene[info]karaliene on January 11th, 2007 - 02:05 pm
nu skaidrs, es jau arī nevienu nemēģinu "apgaismot", tikai domāju. pilnīgas tiesības katram uz savu viedokli, es akceptēju....bet nu dažkārt uzdzen dusmu šitā vainošana savās problēmās citus! lai gan....laikam arī uz to ir tiesības....:)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dying Bride[info]heartstripper on January 11th, 2007 - 02:09 pm
Ai, tas calis man vispār besī, kā palasu, tā šausminos, kādi tik dumi cilvēki pasaulē nav..
Nedēļām ilgi gaida, kad zīdainim pāries iesnas un tad iepoustē cālī, it kā tur tagad kāds palīdzēs, absurds, kāda vieglprātība!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
karaLiene[info]karaliene on January 11th, 2007 - 02:37 pm
bet es, piemēram, priecājos, kā māmiņas tur viena otru atbalsta un palīdz ar padomu zīdīšanas problēmās:)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dying Bride[info]heartstripper on January 11th, 2007 - 02:46 pm
Man vislabākais padoms ir divas brošūriņas - vnk ideālas, viss par šo tēmu!
Un jau pašā sākumā arī milzīgi paveicās ar manējo vecmāti, daudz ko labu iemācīja. Varbūt tāpēc arī līdz šim nekādu problēmu nav bijis.. Tfu, tfu, tfu :)
(Reply) (Parent) (Link)