19 May 2009 @ 03:21 pm
ikdienišķi nieki  
uz Rīgu braucot iedomājos, ka pašvaldību vēlēšanās varētu balsot par tiem, kuri beidzot nomainīs asfaltu posmā Dome-Dubultu stacija, kur šobrīd ir izdilusi lielākā daļa kārtu kārtām šūto ielāpiņu un bedres tādas kā uz gadu negreiderēta grants ceļa. un vēl, kad kārtējo reizi kāds motociklists nekaunīgā veidā nogrieza ceļu, - ja gribat, lai ciena jūs, vispirms sāciet cienīt citus. jau kuro reizi nodomāju, ka vsjo, nākošreiz gan i ne aci nepamirkšķinot braukšu kā braukdama un pat i nenokustināšu kāju, lai sabremzētu, bet nu vai tad nu es tā varu (nevaru un netaisos), un galu galā - nav ko uz muļķiem dusmoties.

(tikko vārds muļķis salikās esam ar līdzīgu nozīmi kā vārds korķis vai viļķis (kā no korķuviļķa) vai kas tamlīdzīgs. aizmuļķēt pudeli. izmuļķēt iesprūdušu tapu.)
 
 
skaņa: Sabyia - The Day After Tomorrow
 
 
( Post a new comment )
[info]karaganda on May 20th, 2009 - 11:36 pm
kazi, varbūt mana asociāciju ķēde iesākās tais laikos, kad šī dziesma parādījās apritē. sc, tās pašas grupas ietekmē, retu reizi, bet tomēr, rītos noskandinu "labrīt, koki, kā es visus mīlu!" :)

(šodien vēl pieķēru sevi domājam par to, ka ja nu akurāt gribas kādam veltīt neglaimojošus apzīmējumus, varētu iesaukties "viļķis tāds!" un lai nu tad paši tiek galā, vai jāapvainojas un cik ļoti)
(Reply) (Parent) (Link)