kakts

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:09: Grāmata
Faulza "Kolekcionārs" mani piebeidza vakarnakt. Sižets: pagājušajā gadā pasaulē izskanēja šausminošais stāsts par kādu vīrieti, kurš gadus daudzus savas mājas pagrabā īpaši iekārtotās telpās turējis ieslodzītu kādu meiteni - tāds ir arī šīs grāmatas sižets, tikai meitenei nav 8 gadi, kad viņu nolaupa, bet gan 20. Grāmatu lielākoties veido divas daļas - nolaupītāja skatījums uz notiekošo un nolaupītās mākslas studentes Mirandas dienasgrāmata. Kāpēc grāmata mani piebeidza? Tāpēc, ka izdarīju nepiedodamo - centos izturēt Mirandas dienasgrāmatu līdz galam, taču nespēju - dusmojos par to, ka viņa ir tāda aita, tāpēc lielāko daļu viņas "monologa" pārlapoju izlasot tekstu pa diagonāli. Grāmatas nobeigums gan ir izdevies - līdzīgi kā filmā "Talantīgais misters Riplijs" autors tevi tur sasprindzinājumā, lai tu cerētu, ka viss beigsies savādāk un tad, pienākot pēdējai lappusei, Faulzs dod coup de grace un gulēšana nav vairs prātā, jo nomoka kāds jautājums. Izlasiet šo grāmatu. Tad uzzināsiet, kāds.

Comments

[User Picture]
From:[info]gailis
Date:29. Janvāris 2008 - 10:06
(Link)
man gan patika Mirandas dienasgrāmata, ne tik daudz, ko viņa raksta par savu tā brīža stāvokli, kā rīkojas un tml., bet domas un atmiņas, arī apceres, piem. par mākslu. nav jau jālasa tikai virsslānis....
[User Picture]
From:[info]kakts
Date:29. Janvāris 2008 - 10:17
(Link)
Labi, labi, lai jau būtu tas virsslānis :)
Mani kaitināja viņas tizlā iemīlēšanās Dž.P. Lielākoties tāpēc, ka viņš bija kārtējais vīrietis, kurš izmet lielu, spožu, pliku āķi ar uzrakstu "egoists un mūžam neuzticīgs neveiksminieks" un viņa, protams, uzķērās. Par mākslu, filozofēšanu un citām augstām lietām viņas dienasgrāmatā neizteikšos.
[User Picture]
From:[info]gailis
Date:29. Janvāris 2008 - 10:28
(Link)
un viņas domas bija dž. p. domas patiesībā, bet tas tā. dzīvē jau arī tādiem tipiem sievietes klāt līp. šarmēt prot. turklāt 20 gados ar tādu tipu sastapties nemaz nenāk par sliktu, es tā iedomājos.
[User Picture]
From:[info]kakts
Date:29. Janvāris 2008 - 10:42
(Link)
Man kā reiz tieši tāpēc nepatīk ielaisties kaut kādās diskusijās, ja mani defaultā uzskata par muļķi. Bet tas tā :)
[User Picture]
From:[info]gailis
Date:29. Janvāris 2008 - 10:46
(Link)
kāpēc dž. p. uzskatāms par neveiksminieku?
[User Picture]
From:[info]kakts
Date:29. Janvāris 2008 - 10:56
(Link)
Es viņu uzskatu par neveiksminieku, piemēram, tāpēc, ka - ja jau viņš bija spējīgs atzīt, ka ir egoists, nespēj būt uzticīgs, divas laulības nav izdevušās, tad pēkšņi izrādījās, ka viņš tomēr ir spējīgs mīlēt un tikpat pēkšņi izrādījās, ka viņš ir kļuvis tik cēls, ka no šīs mīlestības atteiksies. Bet es domāju, ka tas nebūtu uz ilgu laiku. Viņš sačakarētu arī šīs attiecības. Viņš likās tāds vīrietis, kurš nepiekāpsies ne par centimetru, lai tikai ķipa nezaudētu kaut ko no sevis. Pats nezināja, ko īsti vēlas.
Powered by Sviesta Ciba