juvenal's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, September 24th, 2024

    Time Event
    11:18a
    Šorīt dzirdēju par "Asistenti" un apskatījos anotāciju. Pirmajā brīdī likās, ka patīk, beidzot skatīšos latviešu kino.

    Bet nē, tā ir vecā domāšana. Kur visa dzīve, morāle un notikumi griežas ap trūkumu un vecuma nāvi. Griežas ap aprobežotību.

    Bet šie laiki beidzas. Sam Altman nu jau atklāti aicina sadoties rokās, lai sasniegtu pēctrūkuma pasauli https://ia.samaltman.com/ un tas arī ir jādara. Ir jāmaina aprobežotības domāšana uz izaugsmes domāšanu. Un ja ir mākslinieki un mākslas teorētiķi, kas domā par savu jēgu - tad šeit tā ir! Skandināt jauno laikmetu. Parādīt to. Analizēt ciņus un cinīšus, kas ir ceļā uz to. Turēt sapni. Turēt kursu. Stiprināt ceļā. Vienmēr atgādināt par būtisko. Tā ir jaunā laikmeta kultūras un mediju un politikas jēga.

    Sam ir par melnās kastes mērogošanas pieeju. Nu nezinu. Bet noderēs tik un tā un pavilks līdzi arī īstās tehnoloģijas.

    Sam savam uzņēmum vajag 6B un konsorcijam vajag 100B infrastruktūras fondam. Tik vien? Ukrainas karša jau tagad ir izmaksājus vairākus simtus B, neskaitot gaidāmo rekonstrukciju. Ja pasaule spētu sadoties rokās, iztikt bez kariem un grabuļiem un spert šo atlikušo soli!

    Ko ikdienā darīt. Divas lietas. Naudu ieguldīt MI un robotos. Akcijas, fondi, zinātnes atbalsta fondi. Katrs to var darīt, pat ar dažiem eur mēnesī (piem. SEB MI fonds ir bez atklātām komisijām). Un otrs ir politikas veidošanās - sadošanās rokās.

    Nekad agrāk nav bijusi tik liela skaidrība par ceļu un iespējām beidzot tikt pie pēctrūkuma un pēcnāves sabiedrības!

    << Previous Day 2024/09/24
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba