frau Strumpf ([info]juuuda) wrote 26. Marts 2015, 18:53
tautas kontrole
varētu padomāt, ka laikā, kad no zila gaisa krīt vācu lidmašīnas, vācieši uz brīdi aizmirsīsies un visās malās Viņu neredzēs bīstami rēgojamies. nē, no tā paša zilā gaisa uzrodas frau K. un sāk izpausties, ka mums bez maz grāmatnīcā Hitleram kancele uzbūvēta, vai nu tā varot šitajos drausmīgajos laikos, kad SA pa ielām atkal maršējot. viņa jau saprotot, ka mūsu paaudzei tas neesot nekas tāds, bet viņa, lūk, esot visu to piedzīvojusi, viņai tas esot nepatīkami, ko tādu redzēt, vārdsakot, pasaules gals klāt. tad nu beidzot. biju "tikai" ielikusi skatlogā grāmatu, kur uz vāka "Hitlers" rakstīts, nekādu propagandu, parastu dokumentu krājumu no trīsdesmitajiem, līdzās vēl grāmatas par otro karu, bet tās, redz, acīs negriežas un redzi nelaupa, jo tur nav Viņa vārds virsū. ko īsti viņa savos 70 gados būtu tik drausmīgu piedzīvojusi, ja pilnīgi visi vācieši, kā tagad zināms, toreiz bijuši pretošanas kustībā, arī nav skaidrs.
nē, nē, vienmēr jāpatur prātā, ka kādam kaut kas nepatiks, traucēs un tiks norādīts, ka tā nevar un nevajag. ka garām tirināsies kāds no brīnišķīgās "rechte szene" vai tikpat brīnumjaukās "linke szene" un aizdirsīs skatlogus ar antifas ķēpām vai vispār izsitīs stiklu, ja viņiem tur kaut kas nepatiks. ak, jūsu grāmatnīca dibināta trīsdesmitajos? labāk to nekur nenorādīt. un melnas drēbes arī valkāt nevajadzētu. un new balance botes arī. un matus bizē pīt arī nav ieteicams. kapuci likt galvā arī.
bet tas, ka šajos drausmīgajos laikos, kad visi ar saviem naudas līdzekļiem atbalsta amazon, kādu vispār interesē mazas, privātas grāmatnīcas skatlogi, gan iepriecina.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..