Soli pa solim
 
[info]justlive Tikko pirmo reizi pats nomainīju ūdens skaitītāja filtru. Iepriekšējā reizē, kad mainīja meistars, stāvēju un skatījos kas un kā. Viss tā kā likās zināms un saprotams. Tā kā. :D
Vispirms jau es sanervozējos, ka izdomāju to mainīšanu darīt vēlu vakarā. "Ja nu tomēr kaut kas aiziet šreijā? Tad vēlu vakarā meistars nebūtu pieejams!" Apzinīgums aka bailīgums spieda mani to atlikt uz darba dienas vidu, kad būtu "drošāk". Bet es esmu noguris klausīt savām bailēm, un tāpēc apņēmos to darīt tieši tagad. Kā būs, būs un tad jau redzēs.
Kā pa sviestu gan viss gluži negāja. Pēc pāris minūšu piepūles, mēģinot noskrūvēt to filtra tvertni nost un nekomfortabli skatoties, kā no pieliktā spēka tā ūdens skaitītāja pamatne sāk nedaudz liekties, es sapratu, ka jātaisa vaļā ir uz pretējo pusi. Es pats biju iedomājies, ka vaļā jātaisa pretī pulksteņa rādītāja virzienam. Bet nē - ir otrādi. To trauku dabūju nost, pašam mugura bija slapja ar sviedriem. No piepūles un no stresa. Iztīrīju to trauku, ieliku jauno filtru tajā traukā. Atceros, ka meistars toreiz piekodināja, ka tam filtram, skrūvējot to trauku pie skaitītāja, ir jāstāv vertikāli. Tur vēl ir tāds uzliktenis, kuru uzliek filtram pa vidu, un tad, kad filtru liek tajā traukā, tad tas uzliktenis nostabilizē filtru vertikālā pozīcijā. Bet man tam uzliktenim viena kājiņa bija noplīsusi nost, un rezultātā tas filtrs īpaši stabils nebija tajā traukā. Tā nu es uzmanīgi to trauku ar filtru skrūvēju klāt pie skaitītāja. Likās, ka filtrs ir taisns, un nekādu pretestību skrūvējot nejutu. Pievilku tā stingri, bet ne tik ļoti, lai nolauztu no sienas visu ūdens skaitītāju. Pienāca laiks taisīt krānu, lai tad tas jaunais filtrs "sāktu strādāt". Sākumā ūdens spiediens likās traki švaks, ūdens sprausloja un rīstījās. Pamanīju, ka filtrā ūdens lēnām pildās uz augšu. Sākumā sabijos, ka varbūt kaut kas nav tā, bet pēc tam nomierinājos, jo sapratu, ka tā jau tas filtrs strādā: tas ieplūst filtram pa vidu, un tad izfiltrējas uz trauka ārmalu, lai tad plūstu uz skaitītāju. Ātri vien sāka tās filtra putas nākt, tas arī nomierināja, jo tas bija gaidāms. Ka notiek tā, kā ir paredzēts. Man gan raizes vēl darīja tas, ka ūdens spiediens likās tāds pašvaks, bet man tad bija sev jāatgādina, ka man kopumā ar ūdens spiedienu ir tā pašvaki. Īpaši jau vakara stundās. Pēc piecām minūtēm ūdens smuki nāca pa krānu. Likās, ka pat labāk kā pirms filtra mainīšanas. Sadomāties un sabīties var par viskautko. Bet realitātē viss funkcionē: ūdens tek pa krānu. :)
 
Komentēt
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba