jubilacija -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

May 29th, 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:38 pm
Es par tām represijām - manējie bija izsūtīti... Bērnībā atceros, ka runāja - to nevar, šo nevar, tādēļ ka tā Sibīrija, bet tā pat kaut kā dzīvojām, patiesībā pat labi dzīvojām. Vienīgais - bija nejēgā daudz jāstrādā - bietes jākaplē un tā. Tomēr man šķiet, ka tā strādāšana bērnībā nekas slikts nav - iemācījos sakost zobus un paciesties, šodien gan "vagas gals" tik drīz nepienāk...
Nuja, un vēl man drusku patika tā slēpšanās - pa naktīm vecaistēvs klausījās Amerikas balsi un Brīvo Eiropu, es arī līdu pie viņa klausīties - nejēdzu jau ne nieka, bet bija interesanti - būt tādas sazvērestības dalībniecei. Bet pa dienu biju kārtīga pionieru pulciņa priekšēde;) Manējie nekad man nemācīja nekādas "pretpadomju lietas". Vai nu baidījās, vai kā, nezinu. Bet par Sibīriju stāstīja daudz - interesanti un arī drusku biedējoši.

(2 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mary_ju_ann
Date:May 30th, 2006 - 07:31 am
(Link)
Dubulta dzīve jau bērnībā- pionieru pulciņa priekšsēdētāja. Varēji taisīt pretpadomju antiradikālistus sākumskolā :D
[User Picture]
From:[info]sanomi
Date:May 30th, 2006 - 12:25 pm
(Link)
Mūsu vectēvs laikam bija tik iebaidīts, ka pat pēc neatkarības atgūšanas par to nerunāja. Un padomju laikā cītīgi pasūtija visas "pareizās" avīzes, centās iesaistīties visās "pareizajās" organizācijās.

> Go to Top
Sviesta Ciba