- 25.7.15 16:27
-
nu reiz mani arī piemeklēja majonēze, kura nebiezē. pēc vēl diviem olu dzeltenumiem, pusstundas, mazas histērijas un kokosmiltu cepumiņiem beidzot sabiezēja.
UPD: kokosriekstu cepumiņi ir mans izgudrojums no mājā aizķērušamajamies olu baltumiem: daudziem baltumiem pieliek mazliet sāls, sakuļ baltās un stingrās putās, pieliek mazu pirkšķi pūdercukura, piespiež citronu pēc garšas, pieliek kādas pāris ēdamkaroties kokosriekstu miltu, apjauc ar lielu menti, lai pavisam nesaplok, saliek piciņās uz cepampapīra un kaltē apmēram uz 120 grādiem ar ventilatoru, kamēr stūrīši apkalst viegli brūni un cepumi gatavi un sāk smaržot (kādas 20 minūtes). bet var arī pamēģināt cept karstākā krāsnī uz 180 grādiem būtu otrs variants. kā viss, kam klāt mazliet cukura, pazuda kā divi deviņi. droši vien bez pūdercukura un apkaisīti ar mazliet pūderainas stēvijas būtu vēl arī briesmīgi veselīgi.