- 5.10.08 13:01
- jā, taisni tā, ar divām tējkarotēm saliek piciņās uz pannas (ar vienu izkasa to pļeckiņu uz otras, ja nav konditorijas uzgaļu un tūtas) un šauj cepeškrāsnī iekšā. lielāko pirmo cepšanas pusi nekādā gadījumā nedrīkst virināt durtiņas, citādi vēja kūkas saplok. vislabāk uzliec pulksteni uz 15 minūtēm un tad tikai sāc virināt krāsns duravas, lai palūrētos, vai nav piesvilis. :) krāsnij jābūt karstai, un mīklai plaucētai. t.i., mīklu darina tā, VERDOŠĀ ūdenī liek 100 gramus sviesta, un, kad sviests izkusis, piešauj šķipsniņu klāt, un gāž miltus iekšā, uzreiz un ar joni. fiksi maisa miltus šķidrumā, kamēr mīkla saiet bumbulī un atlec no katliņa malām. ņem podiņu nost no uguns un mazliet padzesē, uzreiz olas klāt neliek, citādi sanāks omlete. :) tomēr pavisam aukstu mīklu arī neatdzesē. kad pieklājīgā siltumā PA VIENAI liek klāt olas. pa vienai nozīmē, neliek nākamo, kamēr mīkla nav "apēdusi" iepriekšējo. var jau sašaut visas uzreiz, bet būs grūti dabūt masu kopā, nomocīsies un darbs vējā.