- p.s. vējakūkas
- 4.10.08 22:07
-
1 glāze ūdens (250 gr), 100 grami sviesta, šķipsniņa sāls, 1 glāze miltu (160 gr), 5 olas, ~210 grādi, 15-17 minūtes, putukrējums pildīšanai, pūdercukurs vai šokolāde apcepurošanai, pazuda ka divi deviņi.
upd.: jā, taisni tā, ar divām tējkarotēm saliek piciņās uz pannas (abas samitrina ūdenī un divas vajag tāpēc, ka ar vienu jāizkasa tā mīklas pļeckiņu no otras, ja nav konditorijas uzgaļu un tūtas), saliek pļeckiņas pieklājīgā attālumā vienu no otras, ar aprēķinu, ka katra pļeckiņa piepūtīsies vismaz 3 reizes (kādus četrus centimetrus atstāj starpā), un šauj cepeškrāsnī iekšā. lielāko pirmo cepšanas pusi nedrīkst virināt durtiņas, citādi vēja kūkas saplok. vislabāk uzliec pulksteni uz 15 minūtēm un tad tikai sāc virināt krāsns duravas, lai palūrētos, vai nav piesvilis.
krāsnij jābūt karstai, un mīklai plaucētai. t.i., mīklu darina tā, VERDOŠĀ ūdenī liek 100 gramus sviesta (vai 100/125 gramus margarīna), un, kad sviests izkusis, piešauj klāt šķipsniņu sāls, un gāž miltus iekšā, uzreiz un ar joni. fiksi maisa miltus šķidrumā, kamēr mīkla saiet bumbulī un atlec no katliņa malām. ņem podiņu nost no uguns un mazliet padzesē, uzreiz olas klāt neliek, citādi sanāks omlete. :) tomēr pavisam aukstu mīklu arī neizvēdina. nu, uz izjūtu, kamēr pieklājīgā siltumā PA VIENAI liek klāt olas. pa vienai nozīmē, neliek nākamo, kamēr mīkla nav "apēdusi" iepriekšējo. var jau sašaut visas uzreiz, bet būs grūti dabūt masu kopā, nomocīsies un darbs vējā.
vēl, ja pildīsi ar biezpienu UN putukrējumu, sanāks pašdarinātas vecrīgas.