- 15.8.08 17:50
-
šodien izmēģināju mājas majonēzi sīpolu/kartupeļu salātiem. sanāca debešķīgi. bučiņkūkas arī, jo kaut kur tie olbaltumi bija jābāž.
majonēze - 2 olas dzeltenumi, 2 tk. sinepju, 100 grami eļļas (pēc receptes būtu 200 grami, es liku uzpusi mazāk, nafig liekas kalorijas), kaut kāds etiķis (balzāmetiķis) pēc garšas. puto dzeltenumus ar sinepēm un tievā strūkliņā piekuļ eļļu. pieliek etiķi. vai citrona sulu. sīpolu un kartupeļu salātiem sagriež sīpolu un kartupeļus. uzgāž majonēzi.
atlikušos baltumus sakuļ ar pūdercukuru, daudz, vairāk par glāzi (230 gramiem), piespiež 1/2 citrona sulu, sapičkā uz ietaukotas (ja nav teflona) pannas un liek cepeškrāsnī žāvēties uz viszemāko temperatūru. labi, ja ventilācija, ja nav, atstāj durtiņas vaļā. kādas 3 stundas pagāja.