- Mājās taisīts saldējums
- 6.6.05 10:44
-
varbūt vēl kādam garšos.
pa pusei nošpikoju no BBC, pa pusei nosapņoju, sanāk patrekns, drusciņ riskants (jo klāt jēli olu dzeltenumi), bet garšo debešķīgi.
visas proporcijas "uz aci" (pēc garšas):
saldais krējums - man bija 5% 250 ml
3 ēd.k. cukura - man bija augļu cukurs
vaniļas cukurs vai ekstrakts, vai cita mīļākā garšviela (kanēlis, īrisa bonbongas, šokolāde, riekstu gabaliņi, kokosriekstu skaidiņas, karamele (mājās taisīta) u.tml.)
3 olu dzeltenumi
1. saputo saldo krējumu putukrējumā.
2. saputo 3 olu dzeltenumus ar vēl 1-3 ēd. k .cukura pēc garšas
sajauc visu kopā, pieliek vaniļas cukuru (vai visas garšvielas, kas nav gabaliņos) un, ja nav speciālā saldējuma aparāta, liek saldētavā, pēc apmēram 2 stundām - skatās uz aci - kad saldējums gar trauka maliņām sasalis, saputo vēlreiz, ja grib, vēl pēc 2 stundām putošanu atkārto (tas tāpēc, lai saldējumā nebūtu ledus kristāliņu). pēdējā putošanas reizē ar karoti, nevis mikseri, iejauc piedevas (ar karoti tāpēc, lai neatdauzītu piemēram karameli no riekstiem). un liek sasalt uz mūžīgiem laikiem līdz lietošanai. ja servē godos, no saldētavas ņemt ārā kādas 15 minūtes pirms pasniegšanas. lai var smuki sagriezt, ja nav saldējamās karotes. var rotāt ar laima gabaliņiem, laima sīrupu (hm), piparmētru lapiņām, augļu biezeņiem.
jippī, tas laikam uz pasaules galu, ka sapņos receptes rādās.
P.S. viss kopā sanāk ap 400 mililitriem saldējuma un 9 SV punkti par visu kopā (+/- viens punkts, cik daudz cukura liek)
P.P.S. tas nav tik darbietilpīgi, cik izskatās.