jaunakaszinas - Sabiedriskais
April 29th, 2022
08:07 am

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sabiedriskais
Nebiju kādu gadu braucis ar sabiedrisko transportu Rīgā, bet vakardien izmantoju šo brīnišķīgo iespēju. Maskas pasažieri tur lieto brīvajā stilā - daļai ir, daļai zem zoda, daļai nav vispār. Ja agrāk biju novērojis, ka pensionāru tante kliedz uz pensionāru večuku, lai tak viņš, velns tāds, uzliek masku, tad tagad nevienam vairs neinteresē, vai ir tev tā maska, vai nav. Vecāka gadagājuma ļaudis izlikās apzinīgāki masku nēsātāji. Skolniekiem izskatās, ka vienalga. Un tās maskas tādas netīras, saburzītas visiem.
Bet nu es ne par maskām. Iekāpjot autobusā, pirms vēl esmu nopīkstinājis savu talonu, cauri pokāstam, ko klausos austiņās, dzirdu, ka notiek kaut kāda ālēšanās. Tur tāda sieviete uz gadiem 30 bļaustās. Viņai sarkanas treniņbikses, tāda spilgti zila jaciņa un riņķītis karājas no deguna. Rokā viņai vesela artilērija - kokčika pudelīte ķirsītis 14% vai kaut kas tāds, glāze ar kaut kādu šķidrumu citā krāsā un glāzē 2 salmiņi. Nu viss pa skaisto. Uzreiz, kā esmu iekāpis, viņa sāk klunkurēt manā virzienā, bet palaimējās, ka no manis viņa neko negribēja. Viņa visai laipni palūdza skolniecēm atbrīvot viņai vietu, jo viņa esot taču vecāka un viņai vajag sēdēt. Es to skolnieču vietā būtu bīdījies prom uz pašu tālāko busa galu, bet viņas gan nē. Viena paliek iesprostota krēslā, kas ir pie loga. Pārējās turpat apkārt un visas jautri čalo kā īstas draudzenes. Es gan aizbīdījos uz sēdekli pašā priekšā.
Tad kāpa iekšā biļešu kontrolieri, un pēc brīža visu autobusu iepriecināja šovs ar maķperemaķ vārdiem.
Bija taču pustrīs pa dienu. Kad tu pēdējo reizi pustrijos pa dienu biji galīgā hlamā un autobusā dzēri kokču no glāzes ar jaunām draudzenēm? Es kā lohs te skaidrā ņemos pa savām darba darīšanām, kamēr citi atpūšas uz visiem 100%.

(Leave a comment)

Powered by Sviesta Ciba