Jasmīns

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Dažkārt mēdzu iegriezties Rīgas Centrālajā Bibliotēkā, lai sameklētu kādu intresantāku grāmatu, kur lasīt savos ikdienas braucienos ar vilcienu. Tā nu sanāca, ka šoreiz no turienes paņēmu Dž.Bokačo "Dekameronu."
O, tā ir brīnišķīga literatūra. Tā vārdu izvēle, stāstījums, elegantā un kulturālā maniere, kā pasniedz kaislības un iekāres, grēkus. Esmu sajūsmā par to vārdu izvēli. Sen nebiju baudījis tik lieliskas noveles. Diemžēl man nesanāk atrast bieži tādus darbus, kuri sajūsmina un aizrauj, bet Dekamerons gan to spēja.

Braucot vēlā vakarā uz Jūrmalu, es atradu saburzītu lapiņu šajā lieliskajā grāmatā. Kāda "Zane" bija izmantojusi, kā grāmatzīmi to lapu, uz kuras ir redzams lasītāja vārds, uzvārds, līdzpaņemtās grāmatas un nodošanas termiņš.
Šī nelielā, saburzītā baltā lapa man sniedz nelielu ieskatu iepriekšējās šīs grāmatas lasītājas personībā. Diemžēl Latvijā ir atrodamas septiņas Zanes ar tādu pašu uzvārdu, tāpēc neuzdrošinājos minēt un rakstīt kādai no viņām.

Arī es mēdzu atstāt grāmatā to lapiņu, uz kuras ir mans vārds. Diemžēl neviens nav kontaktējis. Iespējams, ka bibliotekāres izņem tās laukā. Visdrīzāk, ka Janovska kopotos rakstus neviens vairs nav lasījis pēc manis. Skumji, ka tā. Janovskis ir labs latviešu trimdas rakstnieks.
____________

Esmu pārgājis uz citu žurnālu.
Biju jau piemirsis par šī eksistenci.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry