Nezāles neiznīkst's Journal -- Day [entries|friends|calendar]
Nezāles neiznīkst

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

kuda zj' mir katjitsa? [06 Jan 2005|08:36am]
no apollo:

***Krievu jurists privatizē mākoņus
Krasnodaras novada Jeiskas notariātā iesniegts oficiāls pieprasījums, atzīt visu mitrumu, kurš atrodams mākoņos Zemes atmosfērā, par kāda krievu jurista — Vladimira Osipova, privātīpašumu, ziņo «Ytro.ru».
Pats Osipovs pavēstījis, ka viņa galvenais mērķis esot cīnīties pret atmosfēras piesārņojumu, bet viņa kolēģi uzskata šādu rīcību par absurdu.
48 gadus vecais Osipovs, bijušais vietējās administrācijas vadītāja palīgs, ir pārliecināts, ka viņam izdosies panākt nodomāto. Lai cik absurda neliktos ideja par mākoņu privatizāciju, no juridiskā viedokļa tā esot pilnīgi normāla parādība.
Pasaulē nav neviena likuma, kurš reglamentētu tiesības uz mitrumu, kurš atrodams atmosfērā, tāpēc jurists izmantojis seno principu, pēc kura savulaik savas īpašumtiesības kārtoja zeltrači un Mežonīgo Rietumu kolonizatori. Saskaņā ar šo principu, jebkuram cilvēkam ir tiesības pasludināt par savu īpašumu to, kas nav piederējis nevienam.
Par šādas metodes spilgtu piemēru kalpo amerikāņa Denisa Houpa darbība. Saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem viņš ir vienīgais Mēness, Marsa, Venēras un citu Saules sistēmas astronomisko objektu (izņemot Zemi un Sauli) īpašnieks. Vēl 1980. gadā Houps panāca, ka ASV tiesvedība atzina viņa īpašumtiesības par spēkā esošām un rakstiski informēja lielāko daļu pasaules valstu un Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO).
Tā kā lielvalstu vadība šos paziņojumus atstāja bez ievērības, Houps mierīgi uzsāka tirdzniecību ar zemes gabaliem uz dažādām Saules sistēmas planētām — 72 hektāri uz Mēness vai 80 — uz Marsa pircējam izmaksā tikai ap 100 ASV dolāru. Jāpiebilst, ka par šādu gabalu īpašniekiem jau kļuvuši vairāk nekā 2 miljoni cilvēku.***

Paardomas:
kaadu laiku atpakalj lasiiju (avotu neatceros), ka kaads esot to Houpu iesuudzeejis, un tiesa pasludinaajusi, ka liidz kaadam tur gadam Houpam jaanodroshina zemes gabalu iipashniekiem nokljuushanu liidz zemesgabaliem, komunikaacijas un kautko taadaa garaa...
ko dariis (paar)gudrais krievu jurists, ja vinjam shii privatizaacija izdosies, un peec tam kaads vinju iesuudzees par sausuma/mitruma nodariito postiijumu atliidziibu?
...par savu iipashumu taksh jaaatbild... ;))
7 comments|post comment

navigation
[ viewing | January 6th, 2005 ]
[ go | previous day|next day ]