iokaste - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apr. 7th, 2018|09:41 am

iokaste
baltvācieši (18-20gs) ir bijuši barbarisku neliešu banda, kuriem normāla rīcība - atrast kādu 13 gadīgu meiteni, izvarot, tad nosist, tad vajāt visu šīs meitenes ģimeni un iznīcināt medībās ar šķēpiem un suņiem. protams, ir bijuši arī reti izņēmumi (tādi kā g. merķelis), bet ļoti maz un tika represēti.
baltvāciešu pamatuzstādījums bija milzīgs nicinājums pret latviešiem. viņi tos pēra, mocīja un spīdzināja ar totāli neracionālu piegājienu, jo tieši latvieši gādāja baltvāciešiem naudu, cēla viņu muižas, grūtnieces zīdīja viņu medību suņus utt.
merķelis vēl raksta, ka latviešu vienīgais glābiņš ir nacionālais pašlepnums - un tā arī notika, kad parādījās nacionālisms 19.gs otrā pusē, tad tauta apvienojās un baltvācieši dabūja nedaudz rimties. protams, viņi līdz pat pēdējam brīdim visiem spēkiem centās latviešus iznīdēt. kad nodibinājās LR, tad puse aizbrauca uz savu dzimteni, 39. gadā aizbrauca otra puse.
----
nu lūk, teorētiski baltvāciešiem galīgi nebija izdevīgi tik ļoti terorizēt latviešus. kamdēļ viņi to darīja?

iespējams tā ir feodālā domāšana - cik vien var, močīt padotos un pielīst priekšniekiem. un šis feodālisms atgriežas (jeb nav nekur zudis). piemēram - kamdēļ veselības ministre Čakša izmet lielu naudu iekārtās, kuras neviens nelietos, vai superdārgos būvniecības projektos? bet neparko nepalielinās algu medmāsām. tā - ar spīvumu. jo viņa ienīst padotos, feodālisms.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: