iokaste - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Feb. 10th, 2018|02:43 pm
iyiuwoiexmwoq
Tieši kā tu pēdējā rindkopā raksti. Rīgā ir bariem latviešu jauniešu kas runā ar krieviem latviski bez kādas iedrošināšanas, jo krieviski nemāk.
Bet vidēs, kur invazīvā suga ir pārsvarā - nedomāju, ka kampaņai tur būtu liels efekts. Nezinu kā Pildā, bet Daugavpilī joprojām var atrast vidusskolniekus "krievu skolās", kas latviski tikpat kā nemāk. Un ne jau tik daudz tāpēc, ka latvieši ar viņiem runātu krieviski, bet tāpēc, ka skolā viņiem latviešu valodu māca mazāk nekā likums prasa.
Manuprāt, efektīvi būtu pāriet ne tikai uz vidusskolas, bet arī kaut kādiem pamatskolas beigšanas eksāmeniem tikai latviešu valodā, un gana strauji, teiksim gada laikā. Un stingrāk kontrolēt skolotāju un skolu vadības latviešu valodas prasmes un to, kā dabā tiek nodrošināta likuma prasība cik tur tiem % stundu notikt latviešu valodā (tiem, kuru prasmes un mācību metodes neatbilst, dot īsu laiku laboties, pārbaudīt atkārtoti, ja joprojām neatbilst tad atlaist), un aizliegt pašvaldībām uzturēt krievu dārziņus. Lai katram sētas stabam būtu skaidrs, ka viņš vai viņa bērni, negribot mācēt latviski, ne tikai nevar cerēt uz valsts augstskolu kā šobrīd, bet arī uz bezmaksas vidējo izglītību. Bet - šādiem soļiem, khm, varētu būt šādas tādas ārpolitiskas sekas.

P.S. nahujam man te ir bans?
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: