novembris
Posted by inese_tk on 2016.11.28 at 11:53atkārtošos, bet man tiešām ļoti, ļoti patīk, ja tiek realizētas dzērumā sarunātas lietas. viena tāda reize bija vakar - pie mums notika Spēlmaņu nakts ugārā sarunāts brančs. bija ļoti, ļoti forši. tas gan nebija īstais brīdis no finansiālās situācijas viedokļa, bet man izdevās izlauzīt galvu tā, lai dabūtu visu gatavu ļoti ekonomiski un, tā kā es SN iztērēju tikai piečuku un pat ar taksi atbraucu mājās par brīvu, tas liekas pilnībā fair inafffff. man arī vienmēr mājās ir baigie pārtikas krājumi, JO MAN PATĪK ĒST, tā ka uz sitienu jāpērk bija ļoti maz sastāvdaļu.
(jā, un zinu, ka nesen rakstīju, ka kādu laiku negribu ciemiņus mājās)
ilustrācijas sucks, bet man nebija laika, es vnk uz ātro ar telefonu nospiedu pati sev par piemiņu. ieskatam par to, kas tas vispār ir, varbūt noderēs
TURKU ZIRŅU MILTU-DĀRZEŅU SACEPUMS
šito es nesen pati izdomāju. tam vajag 2 glāzes turku zirņu miltu un visādus pārpalikušus dārzeņu atlikumus, kas prasās izlietojami. branča versijā tur bija kāposts, ļoti mīksts tomāts, sīpols, rīvēts burkāns un daži šampiņjoni. 1x taisīju arī ar daudz, daudz štovētiem kāpostiem.
* diezgan smalki sagriež dārzeņus. daudz ir forši;
* ber klāt 2 glāzes turku zirņu miltus
* pielej ūdeni, lai veidojas vidēji bieza mīkla;
* pieber nestrīķētu tējkaroti cepampulvera;
* pievieno vēlamās garšvielas (kurkuma krāsai, kūpinātas paprikas pulveris, pipari, utt.) un sāli;
* lej ieeļļotā veidnē;
* izdekorē ar olīvām, saulenēm, ķirštomātiem - kas nu ir pie rokas. viegli iespiežot masā;
* cep cepenē, kādas 25 minūtes, apmēram 220 grādos;
* garšīgs gan silts, gan auksts
* ļoti labi iet kopā ar zirņūdens majonēzi
šitā bilde no cita reizes, citā variantā
ZIRŅŪDENS MAJONĒZE
* pusglāze šķidruma, kas ir turku zirņu bundžās;
* glāze garšīgas, kvalitatīvas, nerafinētas eļļas (es līdz šim esmu izmantojusi olīveni un kamelīna eļļu);
* apm. tējkarote sinepju;
* maza ķiplokdaiva;
* ēdamkarote skābuma (citronsulas, ābolu etiķa, gurķu marinādes - vatever);
* sāls (melnais labāk), garšvielas;
ar rokas blenderi kuļ zirņūdeni ar visu, izņemot eļļu. kad tas sakūlies baltās pašķidrās putās, sāk lēnā, tievā strūkliņā liet klāt eļļu, nepārtraucot blendēt. turpina, kamēr beidzas eļļa un viss sakūlies viendabīgā, biezā majonēzē.
ZIRŅZIVS KRĒMS
* bundža turku zirņu;
* divi selerijas kāti - diezgan sīki sagriezti;
* viens neliels sīpiks (lillā foršāk) - diezga sīki sagriezts;
* karote zirņūdens majonēzes (der arī humuss);
* nori lapa, sagriezta mazos gabaliņos;
* sāls, garšvielas;
visu met blenderī un pulsējoši pamaļ. tā, lai izveidojas krēmīga masa ar čankī gabaliņiem.
ēd uz maizes vai pie kartupeļiem/makaroniem, ziež uz sāļajām pankūkām utt.
te maizītes ar zirņzivs krēmu no citas reizes
INDIJAS RIEKSTU KRĒMSIERS AR KALTĒTIEM TOMĀTIEM UN BAZILIKU
atrod mājās 2 saujas indijas riekstu un 3 kaltētus tomātus un pēdējo karoti ar baziliku, kas sablendēts ar olīveļļu. riekstus var iepriekš izmērcēt, būs vieglāk blendēt un ātrāk sanāks smooth, bet, ja jāsteidzas var arī nemērcēt.
visu liek blenderī, pievieno pustējkaroti sinepju, ķiplokdaiviņu, pāris karotes rauga pārslu, puscitrona sulu. blendē kamēr dabū viendabīgu, krēmīgu masu.
te visi tie krēmi un smēri + draudzenes pesto
ZIRŅU/AUZU MILTU PLĀNĀS PANKŪKAS
turku zirņu un auzu miltus sajauc ar ūdeni. ja domāts ēst tikai kā sāļās, tad liek klāt garšvielas un ļauj dominēt zirņu miltiem, ja kā saldās - tad, lai dominē auzu milti un garšvielas neliek, bet var pielikt drusku cukuru. iejauktajai mīklai ļauj drusku pastāvēt. tad cep sakarsētā, ieļļotā pannā.
ar šo vispār vienmēr nodarbojas Kārlis.
SĪPOLU GREDZENI ZIRŅU MILTU MĪKLĀ
iejauc mīkliņu no turku zirņu miltiem, rīvmaizes, garšvielām, var likt arī sezama sēkliņas;
apviļā tajā gredzenos sagrieztus sīpolus un cep vai nu fritē/cep eļļā uz pannas, vai liek uz cepampapīra cepeškrāsnī. ja izvēlas otro variantu, tad OBLIGĀTI jāliek iepriekš uzkarsētā krāsnī.
ar šo arī vienmēr nodarbojas Kārlis.
GARŠVIELĀS CEPTI ŠAMPIŅJONI
* vēlams ielikt marinēties iepriekšējā vakarā vai pāris stundas iepriekš
ņem maišeli nelielu šampiku, noskalo, nosusina, samet traukā. bagātīgi pārkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri, ķiploku pulveri un pipariem. pieslaka kaut ko skābu - balzamiko vai citronsulu, pārslaka ar sojas mērci. kārtīgi samaisa un atstāj marinēties.
liek uz cepampapīra, viegli pārslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 15-20 min.
ĀBOLKŪKA
* mana šī rudens mīļākā kūka. cepu visu laiku.
* apm. 8 āboli no draudzenes dārza, nomizoti un sarīvēti (ābolu daudums atkarīgs no izmēriem un sulīguma);
* glāze mannas;
* glāze auzu miltu;
* glāze brūnā cukura;
* nestrīķēta tējkarote cepampulvera;
* kanēlis;
* saujiņa riekstu.
* sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas;
* ietauko veidni (ar kokosriekstu eļļu ir visgaršīgāk un foršāk);
* ber veidnē sauso maisījumu, apmēram puscentimetra biezumā;
* liek virsū rīvētos ābolus;
* tad atkal sauso maisījumu, atkal ābolus;
* pabeidz ar sauso maisījumu;
* dekorē ar šķēlītēs sagrieztu ābolu un riekstiem;
* cep 35-40 min 200 grādos;
* pasniedz ar vegan putukrējumu vai koksriekstu krēmu.
KOKOSRIEKSTU KRĒMS
* pusglāze zirņūdens;
* vaniļas cukurs (vai puse vaniļas pāksts. ja ņem pāksti, tad klāt vajag drusku cukura);
* kokosriekstu piena cietā daļa
ar putojamo slotiņu puto zirņūdeni ar vaniļas cukuru. puto, puto, puto, kamēr viņš top biezs un gaisīgs. tad iemaisa kokosriekstu piena biezo daļu. ēd ar siltu ābolkūku un pankūkām.
ZIRŅŪDENS NUTELLA
* zirņūdens un brūnais cukurs 1:1 (piemēram, pusglāze zirņūdens un pusglāze cukura;
* vaniļas cukurs;
* X daudzums kakao pulvera;
* krietna karote kokosriekstu eļļas
puto un kuļ zirņūdeni, pamazām pievienojot cukuru un sašķidrinātu kokoseļļu, kamēr izveidojas vijīga, viegla, bet stabili stingra masa. ber klāt kakao pulveri, kamēr iegūst vēlamo garšu (saldāku vai rūgtenāku). kokosriekstu eļļu var nelikt, bet es lietoju kā drošinātāju - ja nu noiet kaut kas greizi ar zirņūdeni, tad eļļa vēsumā savilks masu biezāku un nebūs jāraud par bezjēdzīgu šķidrumu).
pasniedz ar ābolkūku un pankūkām.
MIMOZAS
* maiss haļavno apelsīnu un greipfrūtu (mums uz stalli ved kastes ar veikalā norakstītiem augļiem un dārzeņiem);
* ciemiņu sanesti šampanieši;
izspiež sulu no apelsīniem un greipfrūtiem. lej glāzēs, lej klāt šampi. dzer un līksmo.
+ kaimņdraudzenes atnestie salāti un dārzeņu groziņi un pesto;
+ ciemiņu atnesta svaiga maize - bagetes un čabatas;
+ ciemiņu atnesti augļi
+ kafija un pašvākta zāļu tēja.
VISS VEGAN
te vairums jau noēsts
(jā, un zinu, ka nesen rakstīju, ka kādu laiku negribu ciemiņus mājās)
ilustrācijas sucks, bet man nebija laika, es vnk uz ātro ar telefonu nospiedu pati sev par piemiņu. ieskatam par to, kas tas vispār ir, varbūt noderēs
TURKU ZIRŅU MILTU-DĀRZEŅU SACEPUMS
šito es nesen pati izdomāju. tam vajag 2 glāzes turku zirņu miltu un visādus pārpalikušus dārzeņu atlikumus, kas prasās izlietojami. branča versijā tur bija kāposts, ļoti mīksts tomāts, sīpols, rīvēts burkāns un daži šampiņjoni. 1x taisīju arī ar daudz, daudz štovētiem kāpostiem.
* diezgan smalki sagriež dārzeņus. daudz ir forši;
* ber klāt 2 glāzes turku zirņu miltus
* pielej ūdeni, lai veidojas vidēji bieza mīkla;
* pieber nestrīķētu tējkaroti cepampulvera;
* pievieno vēlamās garšvielas (kurkuma krāsai, kūpinātas paprikas pulveris, pipari, utt.) un sāli;
* lej ieeļļotā veidnē;
* izdekorē ar olīvām, saulenēm, ķirštomātiem - kas nu ir pie rokas. viegli iespiežot masā;
* cep cepenē, kādas 25 minūtes, apmēram 220 grādos;
* garšīgs gan silts, gan auksts
* ļoti labi iet kopā ar zirņūdens majonēzi
šitā bilde no cita reizes, citā variantā
ZIRŅŪDENS MAJONĒZE
* pusglāze šķidruma, kas ir turku zirņu bundžās;
* glāze garšīgas, kvalitatīvas, nerafinētas eļļas (es līdz šim esmu izmantojusi olīveni un kamelīna eļļu);
* apm. tējkarote sinepju;
* maza ķiplokdaiva;
* ēdamkarote skābuma (citronsulas, ābolu etiķa, gurķu marinādes - vatever);
* sāls (melnais labāk), garšvielas;
ar rokas blenderi kuļ zirņūdeni ar visu, izņemot eļļu. kad tas sakūlies baltās pašķidrās putās, sāk lēnā, tievā strūkliņā liet klāt eļļu, nepārtraucot blendēt. turpina, kamēr beidzas eļļa un viss sakūlies viendabīgā, biezā majonēzē.
ZIRŅZIVS KRĒMS
* bundža turku zirņu;
* divi selerijas kāti - diezgan sīki sagriezti;
* viens neliels sīpiks (lillā foršāk) - diezga sīki sagriezts;
* karote zirņūdens majonēzes (der arī humuss);
* nori lapa, sagriezta mazos gabaliņos;
* sāls, garšvielas;
visu met blenderī un pulsējoši pamaļ. tā, lai izveidojas krēmīga masa ar čankī gabaliņiem.
ēd uz maizes vai pie kartupeļiem/makaroniem, ziež uz sāļajām pankūkām utt.
te maizītes ar zirņzivs krēmu no citas reizes
INDIJAS RIEKSTU KRĒMSIERS AR KALTĒTIEM TOMĀTIEM UN BAZILIKU
atrod mājās 2 saujas indijas riekstu un 3 kaltētus tomātus un pēdējo karoti ar baziliku, kas sablendēts ar olīveļļu. riekstus var iepriekš izmērcēt, būs vieglāk blendēt un ātrāk sanāks smooth, bet, ja jāsteidzas var arī nemērcēt.
visu liek blenderī, pievieno pustējkaroti sinepju, ķiplokdaiviņu, pāris karotes rauga pārslu, puscitrona sulu. blendē kamēr dabū viendabīgu, krēmīgu masu.
te visi tie krēmi un smēri + draudzenes pesto
ZIRŅU/AUZU MILTU PLĀNĀS PANKŪKAS
turku zirņu un auzu miltus sajauc ar ūdeni. ja domāts ēst tikai kā sāļās, tad liek klāt garšvielas un ļauj dominēt zirņu miltiem, ja kā saldās - tad, lai dominē auzu milti un garšvielas neliek, bet var pielikt drusku cukuru. iejauktajai mīklai ļauj drusku pastāvēt. tad cep sakarsētā, ieļļotā pannā.
ar šo vispār vienmēr nodarbojas Kārlis.
SĪPOLU GREDZENI ZIRŅU MILTU MĪKLĀ
iejauc mīkliņu no turku zirņu miltiem, rīvmaizes, garšvielām, var likt arī sezama sēkliņas;
apviļā tajā gredzenos sagrieztus sīpolus un cep vai nu fritē/cep eļļā uz pannas, vai liek uz cepampapīra cepeškrāsnī. ja izvēlas otro variantu, tad OBLIGĀTI jāliek iepriekš uzkarsētā krāsnī.
ar šo arī vienmēr nodarbojas Kārlis.
GARŠVIELĀS CEPTI ŠAMPIŅJONI
* vēlams ielikt marinēties iepriekšējā vakarā vai pāris stundas iepriekš
ņem maišeli nelielu šampiku, noskalo, nosusina, samet traukā. bagātīgi pārkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri, ķiploku pulveri un pipariem. pieslaka kaut ko skābu - balzamiko vai citronsulu, pārslaka ar sojas mērci. kārtīgi samaisa un atstāj marinēties.
liek uz cepampapīra, viegli pārslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 15-20 min.
ĀBOLKŪKA
* mana šī rudens mīļākā kūka. cepu visu laiku.
* apm. 8 āboli no draudzenes dārza, nomizoti un sarīvēti (ābolu daudums atkarīgs no izmēriem un sulīguma);
* glāze mannas;
* glāze auzu miltu;
* glāze brūnā cukura;
* nestrīķēta tējkarote cepampulvera;
* kanēlis;
* saujiņa riekstu.
* sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas;
* ietauko veidni (ar kokosriekstu eļļu ir visgaršīgāk un foršāk);
* ber veidnē sauso maisījumu, apmēram puscentimetra biezumā;
* liek virsū rīvētos ābolus;
* tad atkal sauso maisījumu, atkal ābolus;
* pabeidz ar sauso maisījumu;
* dekorē ar šķēlītēs sagrieztu ābolu un riekstiem;
* cep 35-40 min 200 grādos;
* pasniedz ar vegan putukrējumu vai koksriekstu krēmu.
KOKOSRIEKSTU KRĒMS
* pusglāze zirņūdens;
* vaniļas cukurs (vai puse vaniļas pāksts. ja ņem pāksti, tad klāt vajag drusku cukura);
* kokosriekstu piena cietā daļa
ar putojamo slotiņu puto zirņūdeni ar vaniļas cukuru. puto, puto, puto, kamēr viņš top biezs un gaisīgs. tad iemaisa kokosriekstu piena biezo daļu. ēd ar siltu ābolkūku un pankūkām.
ZIRŅŪDENS NUTELLA
* zirņūdens un brūnais cukurs 1:1 (piemēram, pusglāze zirņūdens un pusglāze cukura;
* vaniļas cukurs;
* X daudzums kakao pulvera;
* krietna karote kokosriekstu eļļas
puto un kuļ zirņūdeni, pamazām pievienojot cukuru un sašķidrinātu kokoseļļu, kamēr izveidojas vijīga, viegla, bet stabili stingra masa. ber klāt kakao pulveri, kamēr iegūst vēlamo garšu (saldāku vai rūgtenāku). kokosriekstu eļļu var nelikt, bet es lietoju kā drošinātāju - ja nu noiet kaut kas greizi ar zirņūdeni, tad eļļa vēsumā savilks masu biezāku un nebūs jāraud par bezjēdzīgu šķidrumu).
pasniedz ar ābolkūku un pankūkām.
MIMOZAS
* maiss haļavno apelsīnu un greipfrūtu (mums uz stalli ved kastes ar veikalā norakstītiem augļiem un dārzeņiem);
* ciemiņu sanesti šampanieši;
izspiež sulu no apelsīniem un greipfrūtiem. lej glāzēs, lej klāt šampi. dzer un līksmo.
+ kaimņdraudzenes atnestie salāti un dārzeņu groziņi un pesto;
+ ciemiņu atnesta svaiga maize - bagetes un čabatas;
+ ciemiņu atnesti augļi
+ kafija un pašvākta zāļu tēja.
VISS VEGAN
te vairums jau noēsts