jūlijs

Posted by [info]inese_tk on 2016.07.08 at 02:37
šodien pirmo reizi gāju ar kājām uz Olimpiju, vienā vietā, kur vajadzēja, nepārgāju pāri ielai un attapos ejam milzīgu līkumu gar šoseju tuksnesi. uzplaiksnīja sajūta par būšanas pilsētā līdzību ar govi kautuvē, kurai ir jāiet uz priekšu un ir tikai viena, norobežota opcija, pa kuru var pārvietoties. man patīk dzīvoklis un patīk rajons, bet es tiešām nezinu vai Rīga ir man īstā vieta.

visādi citādi šodien bija tāda diena, kādu man ļoti vajadzēja. gulēju. mierīgi pamājsaimniekoju. aizgāju uz veikalu. drusku iepirkos. atnācu mājās. uztaisīju ēst. padirnēju internetā. aizbraucām uz brīvdabas kinovakaru, no kura pēc pusstundas aizgājām prom (ļoti auksti un ļoti sūdīga redzamība), nakts tirgū nopirkām ķiršus un kabaci, atbraucām mājās un pierijāmies ķiršus. => noenkurojos patīkamā ikdienībā.


sanāca negaidīti laba biezzupa. Kārlis, kuram riebjas ķirbji, bija sajūsmā, par spīti tam, ka viena no galvenajām sastāvdaļām ir ķirbis.

katliņā, kādā sev tīkamā taukvielā, apcep sīpolus, ingveru un sauju gailenes
gailenes izmakšķerē ārā un atliek malā
vietā ber divas šķēles no pēdējā pērnā ķirbja un divus vidējus jaunos karpeļus - sagrieztus gabalos
piemet klāt arī pustomātu, kas iegriezts zvilnējis ledusskapī
pārlej ar vārošu ūdeni un sāk vārīt.
tad sāk pētīt garšvielu plauktu un nolemj mest klāt - lauru lapu, virces, kurkumu, muskatriekstu, paprikas pulveri un sāli.
pievieno arī diļļu kātus un pāris daiviņas ķiploka.
kamēr vārās, uz pannas apgrauzdē mazliet drupinātu valriekstu un sīki sagriež dažus marinētus peperoni pipariņus.
kad karpeļi/ķirbji mīksti, izzvejo lauru lapu, virces un diļļu kātus. visu kārtīgi un smūz sablenderē.
iemet iekšā gailenes, valriekstus, peperoni un dillītes. pasniedz ar grauzdētu maizīti.


saldajā slinkā jāņogu-upeņu plātsmaize. slinkā tāpēc, ka ar veikala kārtaino mīklu. baigi izslinkoties gan nevarēja, jo pagāja ļoti ilgs laiks kamēr es, aptaujājot vairākas pārdevējas, viņu olimpijas klajumainajā rimi atradu.

viegli atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnītes izrullē un salipina kopā. liek pannā ar cepampapīru un drusku apcep plikā veidā. kad sāk mainīt krāsu no baltas un viegli dzeltenīgu, velk ārā un ber virsū jāņogas un upenes. pārkaisa ar smalki sakapātu svaigu ingveru un drupinātiem valriekstiem. pārber ar apmēram glāzi demerara cukuru un vietām uzliek dažas piciņas kokoseļļas. pabeidz ar dāsnu kanēļa klājienu. cep kamēr gatava un atstāj pusatdzist krāsnī, kamēr ēd biezzupu. vietās, kur mīklas plāksnes būs sūdīgi sarullējušās kopā būs radušās jaukas sūces un izveidojusies brīnišķīga ogusulasizkusušacukura karamelīte.


piedodiet, atvainojiet, bildēts ar telefonu, ēšanas procesā

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.