decembris
Posted by inese_tk on 2015.12.22 at 00:10šodien, referātu nerakstīšanas ietvaros, ļoti jauki nosaulgriezēju:
saņēmos ieskriet ūdenī un pastaigājos pa āru;
uztaisīju debešķīgu zupu un foršu saldo;
iekūrām kamīnā saulgriežu ugunskuru un apdomājām, ko gribētu atstāt šajā gadā un ko dabūt nākamajā;
savstarpēji apdāvinājāmies;
aizbraucām pastaigāt pa tumšu mežu tumsā
zupa, tātad, saulgriežiem atbilstošā krāsā - dzeltenoranža kā saule
sastāv no:
sīpoliem un ķiplokiem, kas apcepti kokoseļļā
daudz, daudz burkāniem, kas piebērti pie apceptajiem sīpoliem, aplieti ar ūdeni, savārīti un sablenderēti
pāris treknām karotēm ar zemesriekstu sviestu - pievieno tad, kad blendē
trešdaļbundžas kokospiens (ņēmu visu šķidro daļu un drusku biezo balto, jo pārējo biezo balto man vajadzēja saldajam)
+ garšvielām - mazliet mana diy buljonpulvera, ingvers, viens mazais asais sarkanais, sāls un citronzāle (kuru pirms blendēšanas izzvejo)
pēc blendēšānas vēl iemet sauju indijas riekstu un atstāj mazliet savilkties.
ā un man gribējās kaut kādu latviskuma elementu tajā visā, tāpēc uzvārīju grūbas un izrādījās, ka tās ļoti labi garšo piebērtas tai zupai
saldajā - indijas rieksti sablendēti ar kokospienu, smiltsērkšķu sulu un medu, vaniļu, ar ogām un drupinātām kakao pupiņām
saņēmos ieskriet ūdenī un pastaigājos pa āru;
uztaisīju debešķīgu zupu un foršu saldo;
iekūrām kamīnā saulgriežu ugunskuru un apdomājām, ko gribētu atstāt šajā gadā un ko dabūt nākamajā;
savstarpēji apdāvinājāmies;
aizbraucām pastaigāt pa tumšu mežu tumsā
zupa, tātad, saulgriežiem atbilstošā krāsā - dzeltenoranža kā saule
sastāv no:
sīpoliem un ķiplokiem, kas apcepti kokoseļļā
daudz, daudz burkāniem, kas piebērti pie apceptajiem sīpoliem, aplieti ar ūdeni, savārīti un sablenderēti
pāris treknām karotēm ar zemesriekstu sviestu - pievieno tad, kad blendē
trešdaļbundžas kokospiens (ņēmu visu šķidro daļu un drusku biezo balto, jo pārējo biezo balto man vajadzēja saldajam)
+ garšvielām - mazliet mana diy buljonpulvera, ingvers, viens mazais asais sarkanais, sāls un citronzāle (kuru pirms blendēšanas izzvejo)
pēc blendēšānas vēl iemet sauju indijas riekstu un atstāj mazliet savilkties.
ā un man gribējās kaut kādu latviskuma elementu tajā visā, tāpēc uzvārīju grūbas un izrādījās, ka tās ļoti labi garšo piebērtas tai zupai
saldajā - indijas rieksti sablendēti ar kokospienu, smiltsērkšķu sulu un medu, vaniļu, ar ogām un drupinātām kakao pupiņām