zemeņu Napoleons

Posted by [info]inese_tk on 2014.11.30 at 21:21
man ik pa laikam kārojas Napoleonu. reizēm es to arī nopērku un apēdu, bet to allaž pavada viegls šķērmums un ne visai laba fiziskā pēcsajūta. galu galā Napoleonus, kā zināms, taisa no tieši tā, ko es ikdienā neēdu - hidrogenizētiem augu taukiem, piena subproduktiem, baltajiem miltiem un baltā cukura. beidzot bija nobriedusi ideja, kā vismaz daļēji veselīgot un veganizēt šo kūku. kompromiss, protams, ir mīkla. es neesmu mīklu cilvēks (es pat pankūkas nemāku normālas izcept) un nemaz neapsvēru domu mīklu taisīt pati. tāpēc no hidrogenizētiem augu taukiem, baltajiem miltiem un ē nesanāca aizbēgt. toties vismaz no piena subproduktiem un cukura izdevās izvairīties. un rezultāts mani ļoti apmierināja. pierakstu, lai neaizmirstas. gandrīz vegan un gandrīz veselīgais -

bāze
ilgi stāv veikalā pie saldētavas, drūmi lasa kārtaino mīklu sastāvus un mēģina izvēlēties mazāko ļaunumu
izvēlas tādu, kur ir 6 plāksnītes
liek cepeškrāsnī uz plāts un izcep. tas prasa kādas 20 minūtes

krēms nr1
paka ar silken tofu (ir visos normāla izmēra Rimi), liela karote medus, maza šļuciņa citronsulas un vaniļa
visu sablenderē, pārliek citā bļodiņā, lai atbrīvotu blenderi

zemeņu zieķis
atlaidina saldētas zemenes (varētu būt kādi 200g), sablendē ar mazdrusciņās medu
ja liekas ka aizdomīgi šķidras vai ūdeņainas, pieblendē ~2 tējkarotes čia sēklu

krēms nr2
vispār kūkai pietiek arī tikai ar krēmu nr1, bet tā kā es taisīju pirmo reizi un nezināju, kā tas viss izvērtīsies, ta bailēs no nepietikšanas biju iemērkusi lētās dateles un kkas ar viņām man tāpat bija jādara.
so - maza saujiņa dateles, maza saujiņa indijas riekstu, maza šļuciņa auzu piena un ēdamkarote virgin kokoseļļas. visu, protams, sablendē.

nu un tad jem mīklu un ziež krēmus un zieķus. pirmajā kārtā tofu krēmu, otrajā zemeņu zieķi, pa virsu mazliet tofu krēma, mazliet zemeņu un normālu kārtu ar dateļu krēmu. kokoseļļas klātbūtne to padara tādu cietāku, savelkošāku un glazūrīgāku.
dekorē ar mandeļu skaidiņām. ja tāpat kā es, aizmirst tās iegādāties, tad var uzkaisīt drusku drupinātas kakao pupiņas. viņas neslikti iet iekšā kopējā buķetē.
ieliek uz kādu pusstundiņu ledusskapī sakosties.

ar šito varētu pietikt 6 personām kā vienkārši deserts. bet, ja mērķis ir pierīties kūku, tad pietiks tikai četriem cilvēkiem.
pagatavošana ir ļooooti īzī un īslaicīga. kamēr cepas mīkla, sablendē krēmu/us un zieķi. kamēr pastāv ledītī, tikmēr var nomazgāt traukus, uztaisīt tēju un piekārtot virtuvi.

attēlā ir puse no rezultāta, jo otru pusi es iedāvināju saviem vecākiem





Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.