vegan zemesriekstu kūka

Posted by [info]inese_tk on 2014.04.24 at 00:30
iedvesmas avots ir šī recepte, taču kā parasti ar izmainītām un pielāgotām sastāvdaļām. katrā ziņā šī kūka ir iekarojusi stabilu vietu mūsu virtuvē.

pamatne
vidēja izmēra kūka (lielai viss jādubulto, bet viņa ir trekna un daudz nevar ieēst, tāpēc varbūt, ka lielu nemaz ar nevajag taisīt. no otras puses - var uzglabāt saldētavā un ik pa brīdim nograuzt kādu gabaliņu, tāpēc varbūt tomēr labāk lielu)
1 glāze lazdu riekstu
1 glāze dateles (tur jāskatās pēc kvalitātes, ja ņem tās lētās, cietās, tad moš vajadzēs vairāk. var arī pamērcēt brīdi pirms tam. vai aizstāt daļu ar rozīnēm)
vairākas karotes kakao
dateles sagriež sīkāk, riekstus sablendē, saber visu kopā un sablendē. rezultātam jābūt lipīgam bumbulim, ko ar rokām izspaida pa iecerēto kūkas formu (ideāli, ja ar noņemamām malām. ja tādas nav - ieklājiet iekšā cepampapīru, lai var pēc tam izcelt ārā no veidnes), izveidojot arī maliņas. maliņām vēlams ar nazīti aplīdzināt maliņas, lai glītāk. ieliek saldētavā atpūsties.

pildījums
pusglāze zemesriekstu sviesta
nepilna pusbundža kokosriekstu piena
1 banāns
mazlietiņās medus (true vegan versijai esat laipni aicināti izmantot agaves nektāru, dateļu sīrupu vai kas nu patīk. ja zemesriekstu sviests ar cukuru, tad iespējams nevajag vispār nekādu papildsaldumu)
visu sablendē. attiecību nosaka pēc garšas, meklējot līdzsvaru - tā, lai pārāk nedominē nedz zemesriekstu sviests, nedz kokopiens
var pielikt arī vaniļu
lej uz pamatnes un liek saldētavā atpūsties

virskārta
ēdamkarote kokoseļļas
ēdamkarote medus (true vegāniem jau minētais agaves nektārs bla bla bla)
2 ēdamkarotes kokopiena
~3 ēdamkarotes kakao
visu samaisa kopā, lai veidojas vijīgs, trekns, salds, šokolādīgs krēms. kokoeļļu, un varbūt arī medu, pirms tam iespējams vajadzēs drusku pasildīt, lai sašķidrinās. vai nu uz karsta radiatora, vai ūdens peldē vai vnk uz elektriskās plīts riņķa.
+
2 saujas ogas (mellenes, brūklenes, upenes - kas nu ir pieejams)
drupinātas kakao pupiņas (cacao nibs) - galīgi neobligāti, bet, ja ir - ļoti forši
uzber ogas uz pamatnes (ideālā gadījumā, ja tā ir pastingusi, bet vēl nav sasalusi, lai ogas tā kā drusciņ, drusciņ iesēžas pamatnē), mākslinieciski pārkleksē šokokrēmu un pārkaisa ar nibiem.

uzglabā saldētavā, pirms pasniegšanas ~20 min atlaidina
izskatās apmēram tā. par bildes kvalitāti - piedodiet, atvainojiet, bildēju ar telefonu, badīgi rijot kūku

 photo DSC_9909_zpsf276750f.jpg

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.