9. daļa - Sāremā, Pērnava

Posted by [info]inese_tk on 2012.07.23 at 18:56
15. jūlijs: briesmīgākā pelde brauciena laikā - mēģinam ieiet jūrā pie nakšņošanas vietas - pamats sastāv no asmalainiem klints gabaliem, kuri apaugši ar gļotainām un slidenām jūras zālēm + klintsgabaliem pa virsu dažāda izmēra oļi. bļaudama ielienu apmēram līdz ceļiem, ietupjos, apslapinos un lienu ārā. Kārlis atmet ar roku vispār. dzeramā ūdens krājumu papildināšana Odalatsi karsta avotos. salds tāds. vispār sanāca visu braucienu nepirkt ūdeni, jo kā krājumi gāja uz galu, tā uzradās kāds avots. Mihli muzejs. Karujārvs (beidzot kaut kas, kas nav jūra!!!). Karmas baznīca ar uzzīmētu pentagrammas logu. vēlreiz pie Kālī meteorītkrātera - iepriekšdien Kurassārē nopirkām brošūriņu par mītiem un leģendām, kas saistītas ar krāteri un baigi pavilkāmies (es gribu arī to filmu dabūt, bet neviens man nedod). Valjalas baznīca. nepilnu stundu ilga rinda uz prāmi (svētdienas pēcpusdiena taču!). uz Pērnavu. Pērnava nepatika. likās tāda uzpūtīga un pārāk uzkrāsojusies. atšķirībā no citām Igauņu pilsētām trūka pašcieņas. arhitektūra gan smuka. atmosfēra nu tā. problēmas ar nakšņošanu - pat ja atrastu kartē iezīmētās teltsvietas, nakšņot ārā būtu diezgan neiespējami. ir drausmīga vētra. laika ziņas runā par vēju 23 m/s. nolemjam gulēt mašīnā. atrodam mazu vietiņu pie jūras un kādu laiku nosēžam tur lasot grāmatas un skatoties kā vētra mētā pa gaisu putnus. vējš šūpo mašīnu. beigās izrādās, ka abi nejūtamies tai vietā labi. man vispār ir pieriebusies jūra. es neesmu jūras cilvēks. ir jau sācis satumst, bet mēs braucam kaukur Vīlandes virzienā. beigās noparkojamies grants ceļa malā pie Allikukivi alām un guļam nost.
bilance:
redzēti 4 zirgi
2 peldes 2 ūdenskrātuvēs


Odaletsi avoti. līdzīgi Vecsautiņu avotiem pie Smiltenes. ļoti salds ūdens.
Odaletsi nosaukums ir cēlies no tā, ka velns esot tur cīnījies ar Tellu un velna šķēps saplīsis. Tad viņš esot teicis: «Oda läts!» (šķēps aizgāja), un no tā arī cēlies Odaletsi nosaukums. Tie avoti, kas tur ir, ir velna pēdas. Kur viņš kāpis, tur palikuši avoti.
Noderīgi zināt Ja ar avota ūdeni mazgā seju un rokas, pat dzer, tad cilvēks paliek mūžīgi jauns.



Mustjalas baznīca (esam tur mirkli pirms 7dienas dievkalpojuma)








Mihli zemnieku saimniecības muzejs. Gandrīz visus ikdienā lietojamos priekšmetu ir uztaisījuši saimniecības apdzīvotāji divu gadsimtu laikā. Tur dzīvojušas 6 paaudzes








Karujārvs jeb Lāču ezers. ļoti priecājos par viņu.
Teika stāsta, ka Karujerves ezers ir saņēmis savu nosaukumu no tā, ka šajā vietā ir strīdējušies 7 lāči. Lai tos izšķirtu, Dievs lika līt lietum tik stipri, ka šeit radies ezers. Lāči aizgājuši prom, katrs uz savu pusi, tāpēc ezers ir septiņstūrains.


sala uz salas (vispār tai ezerā ir kopā 5 salas)


Kaarmas baznīca. tur visādas pagāniskas fiškas iekšā. tipa saistītas ar to meteorītu.


piemēram, zīmēts pentagrammas logs aizsardzībai




šitādi līdzīgi ir Armēnijas pareizticīgo baznīcās










man nepazīstams nārbuļu radinieks (?)


Kālī krāteris




Valjalas baznīca


ļoti patīkama sajūta iekšā. man vispār ļoti patika salās apmeklētās luterāņu baznīcas. parasti tās mani iespaido vismazāk, vairāk krītu uz pareizticīgo dievnamiem. bet šitajās kaukas bija






rinda uz prāmi


Pērnava










vētra



Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.