6. daļa - Lahemā nacionālais parks

Posted by [info]inese_tk on 2012.07.20 at 15:40
12. jūlijs: Vergu osta. gājiens pa Pedesāres zemesragu. jocīgi iet pa zemi, kuru no abām pusēm apskalo jūra. burvīga pludmale pie Purekkari raga. smalkas smiltis, kuras vēl daudzas dienas bija atrodamas manā ausī. caurspīdīgs ūdens. forša gultne. tikai auksts vējš no jūras un tas, ka jāiet tālu, tālu lai nokļūtu normālā dziļumā padarīja peldēšanos diezgan neiespējami. kājām stingstot bridu līdz vietai, kur ūdens ir knapi līdz ceļiem un pēros pa turieni. gājiens uz Igaunijas tālāko ziemeļu punktu. tur mūs abus nobūra akmeņi. man likās, ka vienīgais pareizais veids ir iet basām kājām. lai arī tas bija diezgan grūti un brīžam sāpīgi. pilnīgi pazudu tai iešanā - liec kāju no akmeņa uz akmeni, esi lēns, uzmanīgs un koncentrējies. sajūti, ka daži akmeņi ir silti, daži vēsi un, ka tie visi runā. Kārlis aizpeldēja akmeņu mikrokosmosā - katrā akmenī ieraudzīja atsevišķu planētu, ar savu atmosfēru, iemītniekiem, pavadoņiem un stāstu. starp akmeņiem auga zemei pieplakušas mežrozītes, ārprātīgi smaržojošas baldriānu plantācijas un vēl šis tas. viens no jaudīgākajiem ceļojuma brīžiem.
pēc tam lija. aizbraucām uz veikalu Loksā, atbraucām atpakaļ un pāris stundas sēdējām mašīnā, grauzām sēmenes, lasot grāmatas un skatoties uz jūru. kamēr braucām uz veikalu tur bija iestigusi fūre. nesaprotu kā viņa vispār tika līdz turienei, jo piebraucamais ceļš ar gluži nebija nekāda šoseja. un kāpēc viņai tur vispār vajadzēja braukt. bet nu iebraukusi bija un iestigusi arī. galvu ar traķīša palīdzību izvilka, bet piekabe palika pa nakti vientuļi turpat stāvot. bojāja skatu un padarīja to arī mazliet sirreālu. kad lietus beidzās uzcēlām telti turpat esošajā teltsvietā. bet vakariņojot atkal sāka līt. izskatījās, ka tas būs no ilgajiem un intensīvajiem lijējiem, tāpēc jaucām telti atkal nost un ieriktējāmies uz gulēšanu Golfā. drošvien lieki piebilst, ka tiklīdz sākām gulēt, tā lietus pierima un vairs nelija visu atlikušo nakti.
bilance
redzēti 2 zirgi
1 pelde 1 ūdenskrātuvē

13. jūlijs:
auksts un mikls rīts. mašīnas kārtošana. purva laipa Viru purvā.
















Pedesāres zemesrags




uz raga ir mazs namiņš


kauku pa ceļam


Purekkari zemesrags un teltsvietu pārbagātība. vienā nakšņojām mēs, bet citā, gabaliņu tālāk, aiz krūmiem - citi latvieši. to mēs no rīta atklājām.


informācija


foršā pludmalīte


Kārļa akmeņu kosmoss










zemesraga virsakmens




pa ceļam uz veikalu


iestigusī fūre


pirms gulētiešanas


tā laikam ir Mohni salas bāka, viņa spīdēja arī


cerīgais sākums


telts nāca vakariņot kopā ar mums un beigās tika uz tā paša galda arī nojaukta


tīrība un kārtība


padomju mantojums. jāatzīst ka viņi ļoti labi tikuši ar to galā, lielākā daļa visur ir novākta un pazudusi. brīžam liekas, ka nekādu padomju laiku tur nav bijis. atšķirībā no Latvijas.


lācene Viru purvā







Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.